Typisk dansk sommervejr i den sidste uge af skoleferien

De fleste lærere og elever i folkeskolen har en uge tilbage af en vejrmæssig dårlig sommerferie. Og det bliver ikke meget bedre, inden det nye skoleår begynder.

Heller ikke den kommende uge byder på bragende solskin fra morgen til aften, og temperaturer højere end 23 grader vil være en overraskelse i forhold til prognosen fra DMI. 

- Der venter os en typisk sommeruge anno 2017. Generelt bliver det lunt med omkring 20 grader hver dag. Og så får vi en blanding af solskin, skyet vejr og regnbyger, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ritzau.

At Danmark ikke mærker noget til hedebølgen sydpå skyldes, at fronter fra den nordlige del af Atlanterhavet presser sig på. 

Mandag bliver dog ganske flot med et pænt skud solskin - dog kan et frontsystem fra England giver regn og gråvejr i det vestlige og nordlige Jylland, siger Mette Wagner. 

Tirsdag bliver den luneste dag med op til 23 grader, fordi der bliver pumpet varme fra det sydøstlige Europa herop. 

Natten til onsdag trækker regnbyger igen ind fra vest. Både torsdag og fredag byder på "lidt eller nogen sol", spredte regnbyger og mellem 20 og 22 graders varme i dagtimerne.