Tyve fik intet udbytte med sig fra voldsomt bank-kup

Højt brag og nul udbytte. Det er facit efter natten sprængning af pengeautomaten hos Lån & Spar Bank i Kolding, hvor tyvene tomhændede tog flugten i bil og på motorcykel.

Pengene blev i hæveautomaten trods tyvenes ihærdige anstrengelser og voldsomme sprængning. Det står klart efter politiets første undersøgelser efter nattens voldsomme forsøg på at tømme Lån & Spar Banks pengeautomat på Buen 2 i Kolding. 

Tyvene tog flugten i stor personbil og på en motorcykel. Flugtbilen er onsdag formiddag fundet udbrændt ved Kolding Marina Syd, mens motorcyklen ikke er fundet endnu.

quote

Flugtbilen er en større stjålet 4 hjuls-trækker

Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

- Flugtbilen er en større stjålet 4 hjuls-trækker, ved vi nu onsdag eftermiddag. Har nogen observeret en sådan bil i nat på gader og veje mellem Koldings centrum og marinaen, hører vi gerne fra dem, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Politiet er fortsat i gang med tekniske undersøgelser - bl. a. af den ødelagte hæveautomat. Undersøgelserne har endnu ikke fastslået, om der i nat er anvendt sprængstoffer eller gas.

Oftest er det gas, som bruges ved kriminelles sprængning af bankers hæveautomater. Hen over sommeren er en bande med rod i et østjyske idømt langefængselsstraffe for en række gas-sprængninger af hæveautomater   i Give, Horsens, Odder, Auning og Grenå hen over sommeren 2016. 

Anmeldelsen om sprængningen kom klokken 03.21 fra en beboer i området, der vågnede ved eksplosionen.

Politiet håber, at billeder fra bankens video-overvågning kan fastlægge, hvor mange der deltog ved automat-sprængningen, ligesom tekniske spor fra den udbrændte bil kan lede på sporet af gerningsmændene.