TV der bevæger dig

Tyve fik intet udbytte med sig fra voldsomt bank-kup

Pengene blev i hæveautomaten trods tyvenes ihærdige anstrengelser og voldsomme sprængning. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Højt brag og nul udbytte. Det er facit efter natten sprængning af pengeautomaten hos Lån & Spar Bank i Kolding, hvor tyvene tomhændede tog flugten i bil og på motorcykel.

Læs også Pengeautomat sprængt i luften: Det har været voldsomt

Pengene blev i hæveautomaten trods tyvenes ihærdige anstrengelser og voldsomme sprængning. Det står klart efter politiets første undersøgelser efter nattens voldsomme forsøg på at tømme Lån & Spar Banks pengeautomat på Buen 2 i Kolding. 

Tyvene tog flugten i stor personbil og på en motorcykel. Flugtbilen er onsdag formiddag fundet udbrændt ved Kolding Marina Syd, mens motorcyklen ikke er fundet endnu.

Flugtbilen er en større stjålet 4 hjuls-trækker

Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

- Flugtbilen er en større stjålet 4 hjuls-trækker, ved vi nu onsdag eftermiddag. Har nogen observeret en sådan bil i nat på gader og veje mellem Koldings centrum og marinaen, hører vi gerne fra dem, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Politiet er fortsat i gang med tekniske undersøgelser - bl. a. af den ødelagte hæveautomat. Undersøgelserne har endnu ikke fastslået, om der i nat er anvendt sprængstoffer eller gas.

Oftest er det gas, som bruges ved kriminelles sprængning af bankers hæveautomater. Hen over sommeren er en bande med rod i et østjyske idømt langefængselsstraffe for en række gas-sprængninger af hæveautomater   i Give, Horsens, Odder, Auning og Grenå hen over sommeren 2016. 

Læs også Gas-bande sprængte penge-automater i luften for millioner

Anmeldelsen om sprængningen kom klokken 03.21 fra en beboer i området, der vågnede ved eksplosionen.

Politiet håber, at billeder fra bankens video-overvågning kan fastlægge, hvor mange der deltog ved automat-sprængningen, ligesom tekniske spor fra den udbrændte bil kan lede på sporet af gerningsmændene. 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden