TV der bevæger dig

Uheld spærrer motorvej i ni timer

00:35

En tankvogn med den brandbare væske metanol væltede mandag morgen ved Haderslev S og spærrede for trafikken på E45.

00:12

Video: TV SYD

1 af 2

Et uheld på Sønderjyske Motorvej har hele mandag spærret for trafikken på motorvej E45 ved Haderslev. Ved 17-tiden blev et spor i hver kørselsretning åbnet.

På motorvej E45 ved Skovby syd for Haderslev skete der et uheld i nordgående retning kort før klokken otte mandag morgen, og motorvejen har store dele af mandagen været helt spærret i begge retninger ved afkørsel 69 Haderslev S.

Det er en tankvogn med den brandbare væske metanol, der er væltet og har ramt autoværnet. Den skal tømmes, før den kan fjernes, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Der er dagen igennem blevet arbejdet på stedet, og Vejdirektoratet oplyste klokken 14.45, at motorvejen først forventes at åbne igen i løbet af aftenen.

Ud på eftermiddagen blev tankvognen rejst og kørt væk, og arbejdet med at rense asfalten for spildt diesel- og hydraulikolie kunne begynde.

Ved 17.20-tiden åbnede et spor i hver retning. Alligevel skal trafikanter forvente forlænget rejsetid.

Trafikanter på E45 er det meste af dagen blevet ledt af ved afkørsel 69 i begge retninger og kunne passere uheldet ved at køre på motorvejen igen via samme tilkørsel.

Uheldet er sket lige efter afkørsel 69 Haderslev S i nordgående retning. Af sikkerhedsmæssige årsager har også Marstrupvej været lukket i begge retninger over motorvejen. Foto: Simon Svanes Jensen, TV SYD

Motorvejsbro var lukket

Tidligere på dagen var broen over motorvejen også spærret i begge retninger af sikkerhedshensyn, men den genåbnede mandag eftermiddag.

- Broen over motorvejen er nu åben igen, og trafikken på E45 kan igen passere forbi uheldet via fra- og tilkørsel 69 Haderslev S, oplyste Vejdirektoratet omkring klokken 14 på Twitter.

Trafikanter mod Kolding, der helt vil undgå at køre på motorvejen omkring uheldsstedet, kan køre ad rute 435 til rute 170 og via rute 47 tilbage til E45. Trafikanter mod Aabenraa kan køre ad rute 435 og via rute 24 tilbage til motorvejen igen.

Uheldet betyder dog, at der også er tæt trafik på landevejene.

Uheldet skete omkring klokken otte mandag morgen. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Brandfolk tjekker den tankvogn, der er væltet på Sønderjyske Motorvej. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu