Uopklaret mord undersøges igen

Et uopklaret rovmord på den 77-årige antikvitetshandler Kristian Andersen den 17. februar 1967 i Sønderborg skal nu undersøges påny.

Det sker efter at politiet  har fået nye muligheder for ved hjælp af en ny dna-teknik at spore  gerningsmænd fra gamle forbrydelser, skriver dagbladet ?Der Nordschleswiger" lørdag.

Vicepolitiinspektør Preben Westh fra  Sønderborg politi siger til bladet: 'En drabssag forældes aldrig. Så vi undersøger også om de nye muligheder kan bringe os videre i denne sag.'

Den 77-årige - far til tre døtre og en søn - var bykendt som "Antik-Andersen" i Sønderborg og blev om morgenen den 18. februar 1967 fundet dræbt af to tyske kunder i sin lejlighed i Perlegade i Sønderborg. Han var blevet bestialsk myrdet efter en hård kamp med sin gerningsmand, som forsvandt med ofrets tegnebog og med ca. 4.000 kroner.

Politiets Rejsehold med de kendte ledere Jørgen Schütter og Søren Lundgren Larsen blev dengang sendt fra København til Sønderborg, men der blev ikke fundet et afgørende spor, som kunne fælde drabsmanden.

Der var dengang flere mistænkte, bl.a. også en lokal  politimand, som var en god bekendt til Antik-Andersen. Hans politistav blev undersøgt kriminalistisk, men manden  frikendtes dengang.

På grund af de mange rygter om hans person forlod han senere Sønderborg.

45 år efter mordet på Kristian Andersen håber politiet nu på at den nyeste dna-teknik kan give politiet et dna-profil af gerningsmanden, som - en teori - også kan findes syd for grænsen.