Vestas fyrer 33 i Esbjerg

Vestas fyrer 650 ansatte i Danmark - heraf 33 på de to afdelinger i Esbjerg. De fyrede fratræder med udgangen af måneden.

- Stemningen er trist, siger fællestillidsmand Per Damm til P4 SYD.

Han oplyser, at afskedigelserne rammer 25 timelønnede og otte funktionærer.

Vestas forventer at reducere antallet af medarbejdere med omkring 650 i Danmark ved udgangen af september.

Det er meningen, at de fyrede skal forlade koncernen inden 1. oktober i år - og der indledes nu forhandlinger med henblik på at nedbringe antallet af medarbejdere i Danmark.

3700 fyres globalt

De 650 fyringer fordeles sig på 331 timelønnede og 319 funktionærer.

Når fyringerne er gennemført, vil Vestas have omkring 5000 ansatte tilbage i Danmark.

Vestas har af to omgange meldt ud, at koncernen stod overfor en kraftig slankekur i år. Samlet skal 3700 ansatte forlade koncernen globalt.

Når Vestas har gennemført nedskæringen, vil det betyde, at der verden over vil være 19.000 ansatte i 2013.

Aktie presset

Den hårdt klemte Vestas-aktie skal have endnu et solidt tryk nedad. I hvert fald hvis man skal tro aktie-spekulanterne. For selv om Vestas-aktien er faldet med 30 procent siden årsskiftet, så er den fortsat den klart mest shortede aktie på den danske fondsbørs, viser nye tal. Knap hvert femte aktie er shortet - altså udlånt til investorer, der satser på nye kursfald ifølge TV2 Finans.

- Det er et spørgsmål om at kigge på Vestas' finansielle situation og de problemer, der er i vindmøllesektoren. Og så er der stor frygt hos investorerne for, at Vestas får mere end svært ved at hive lige så mange ordrer i land, som man har gjort historisk set, på grund af de finansielle problemer, fortæller Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank