TV der bevæger dig

Vil betale for asfalt til streetrace

Streetracere i Sydjylland får lovlig bane. (Arkivfoto)

Politikerne vil godt betale for 400 meter asfalt til streetracerne i Esbjerg. I øjeblikket afventer sagen miljømyndighedernes godkendelse.

Streetracerne har tidligere kørt ulovligt på bl.a. havnen i Esbjerg. Nu er der udsigt til at streetracerne i klubben Striben får lovlige forhold ved Korskroen, hvor Esbjerg Motorsport og speedwaybanen ligger i forvejen.

Populær sport

- Vi havde anden behandling af budgettet for 2013, og vi vil gerne anlægge 400 meter asfalt derude, så de får et lovligt sted at køre, siger Henrik Vallø (K), som har en fortid som chef for færdselspolitiet i Esbjerg, til dagens.dk.

- Vi har ikke sat beløb på, men så dyrt er 400 meter asfalt heller ikke.

- Vi må bare erkende, at streetracing eller gaderæs er blevet en særdeles populær sport, som involverer mange fornuftige mennesker.

Og jeg kan jo se hvor mange tusinde der dukker op når der køres ræs. Derfor glæder det mig virkeligt, at vi kan få sat det i system, så de kan nyde deres sport og passion. Og at vi samtidig får de unge væk fra vejen, siger Henrik Vallø til dagens.dk.

Streetracerne i Esbjerg indstillede de ulovlige løb i år. Til gengæld er der gennemført fem lovlige løb på havnen i Esbjerg.

- Og her har vi samlet alt fra et par tusinde og op til 10.000 tilskuere, siger formanden for Striben Esbjerg, Morten Henriksen. En af erfaringerne er, at vi ikke skal lave for meget arrangeret fest, men mere spontant og street-agtigt. Og så laver de deres egen fest, siger Morten Henriksen til dagens.dk.

Projektet ved Korskroen ventes at koste ca. tre millioner kroner.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden