Denne weekend vender efterskoleeleverne tilbage

I tre uger har landets efterskoleelever været hjemsendt på grund af coronasituationen, men i denne weekend kunne eleverne atter vende tilbage.

Gensynsglæden var stor, da halvdelen af eleverne på Vandel Efterskole i Billund Kommune vendte tilbage lørdag.

Siden den 18. december 2021 har eleverne været hjemsendt, og det var derfor også med stor begejstring, at eleverne indfandt sig på skolen efter at have undværet hinanden i tre uger.

- Jeg har glædet mig til at være sammen med nogle mennesker igen. Det har været lidt stille derhjemme, og man kan godt mærke, at man har brug for at komme ud og være sammen med nogen og lave noget sport igen, siger Silas Søby Thykjær, som er elev på efterskolen.

Mens folkeskoleeleverne allerede kunne vende tilbage til klasseværelserne onsdag den 5. januar, så har efterskoleeleverne altså måttet vente lidt. Og ventetiden har været hård.

- Ventetiden har været kedelig og langtrukken. Man har bare glædet sig til at komme tilbage, fortæller Silas Søby Thykjær.

Silas Søby Thykjær glæder sig til at være sammen med sine venner igen.
Silas Søby Thykjær glæder sig til at være sammen med sine venner igen.
Foto: Sofie Dupon, TV SYD

Test og smitte er på skoleskemaet

Selvom dagligdagen kommer til at føles normal, så er der alligevel noget nyt: coronatest på skoleskemaet.

- Vi kommer til at forholde os til, at corona stadig er der. Vi kommer til at teste eleverne mandag og torsdag, altså to gange om ugen, siger musiklærer Kenneth Faber.

Og hyppig test af corona er ikke noget, som generer Silas Søby Thykjær - tværtimod.

- Det er helt fint. Jeg har ikke noget imod at blive testet, siger han.

Efterskolen har lavet en handleplan i tilfælde af, at der kommer smitte på skolen. Kennet Faber er heller ikke sikker på, at corona bliver holdt ude.

- Jeg tror, at det bliver svært at undgå, at vi får smitte ind på skolen sådan som situationen er lige nu. I det tilfælde at der kommer noget, så tager vi os af det på forsvarligt vis, siger han.

Efterskolen oplyser, at hvis en elev testes positiv skal eleven og værelseskammarterne isoleres. Det skal i første omgang gøres på værelset, mens det afklares, om eleven kan hentes hjem. Eleven kan komme tilbage på efterskolen eller ud af isolation ved en negativ PCR-test på dag 4.

Bilerne var fyldt op med baggage.
Bilerne var fyldt op med baggage.
Foto: Sofie Dupon, TV SYD