Kaos i Fredericia Kommune: Nu er økonomi- og personalechef også sendt hjem

Fredericia Kommune har besluttet at fritage økonomi- og personalechefen for tjeneste indtil videre.


Fredericia Kommune hjemsender økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard for tjeneste indtil videre, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er i forbindelse med den igangværende advokatundersøgelse og interne undersøgelser, at kommunen har fundet det hensigtsmæssigt at fritage økonomi- og personalechefen for tjeneste.

- Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold inden for økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens, siger fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal i pressemeddelelsen.

I forvejen er kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe sendt hjemsendt, og Jacob Bjerregaard (Socialdemokratiet) trak sig som borgmester før jul.

I begyndelsen af januar besluttede økonomiudvalget i Fredericia at udvide den advokatundersøgelse, som de satte i gang før jul. Advokatfirmaet Hortens skulle undersøge sagen om eks-borgmester Jacob Bjerregaards køb af en byggegrund på Argentinervej samt interviewe alle relevante parter i sagen.