Jacob Bjerregaard trækker sig som borgmester

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, skifter borgmesterposten ud med en stilling hos kommunikationsbureauet Advice.

Der skal findes en ny borgmester i Fredericia, efter den nuværende Jacob Bjerregaard, Socialdemokratiet, tirsdag eftermiddag meddelte, at han trækker sig som borgmester. 

- Jeg synes, tiden er inde til at give posten videre, selvom det er vemodigt, siger han.

I et facebook-opslag skriver han, at han fra februar 2021 tiltræder en stilling som director i kommunikationsbureauet Advice, hvor han får særligt ansvar for bæredygtighed og grøn omstilling. 

- Jeg brænder for bæredygtighed og grøn omstilling, og derfor kunne jeg ikke sige nej til den stilling, siger Jacob Bjerregaard, som har været borgmester i Fredericia siden januar 2014.

I 2011 blev den nuværende borgmester valgt ind i Folketinget, hvor han blev udnævnt til udlændinge- og integrationsordfører i Socialdemokratiet.

To år senere skiftede han Folketinget ud med kommunalpolitik, da han blev valgt til kommunalbestyrelsen i Fredericia Kommune ved kommunalvalget i 2013.

Ekstraordinært møde

I Socialdemokratiet kommer Jacob Bjerregaards beslutning uventet.

- Jeg er overrasket, men også glad på hans vegne. På et tidspunkt får man lyst til noget andet, men jeg troede ikke, tiden var inde nu, siger formanden for Socialdemokratiet i Fredericia, Karsten Cordtz.

Partiet holder tirsdag aften ekstraordinært møde for at drøfte situationen. Hvem der skal være partiets nye borgmesterkandidat vil formanden ikke fortælle.

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi skal hurtigt have sat gang i en proces for at finde personen, siger han.