Billund skal have ny borgmester

Efter 24 år som byrådsmedlem og 20 år som borgmester stopper Ib Kristensen, (V), ved udgangen af 2021.

Borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen, Venstre, stopper i politik og stiller ikke op til kommunalvalget i 2021.  

quote

Jeg tog faktisk beslutningen ved sidste valg, at sådan måtte det være, men jeg er da på en måde lidt bedrøvet, selvom det også er rart at få sagt.

Ib Kristensen, borgmester, Venstre, Billund

- Jeg holder utroligt meget af mit arbejde og sammen med det øvrige byråd at gøre en positiv forskel for vores kommune. Derfor har det været en meget svær beslutning, men i sidste ende har dåbsattesten været afgørende. Den siger, jeg bliver 70 i forbindelse med valget næste år, dermed vil jeg være 74 år ved udgangen af en ny periode, og selv om jeg er frisk og helbredsmæssig har det rigtig godt, så ved ingen, hvordan det er om tre eller fem år, siger Ib Kristensen.

Ifølge Ib Kristensen tog han beslutningen om at stoppe i politik ved udgangen af denne valgperiode for længe siden.

- Jeg tog faktisk beslutningen ved sidste valg, at sådan måtte det være, men jeg er da på en måde lidt bedrøvet, selvom det også er rart at få sagt.

Glæder sig til at hjælpe sønnen i familiefirmaet

Ib Kristensen planlægger at kunne hjælpe til i det entreprenørfirma, som han selv grundlagde tilbage i 1977, og som hans søn siden har overtaget:

- Nu skal jeg ud at røre mig og lave noget fysisk arbejde. Jeg satser på, min søn har brug for lidt hjælp i familiefirmaet. Det har jeg det rigtig godt med - jeg elsker at få mig brugt fysisk.

Om der bliver plads til en hobby eller to, ved Ib Kristensen ikke.

- Jeg har altid arbejdet meget, men måske jeg skal finde ud af, om jeg kan lide at spille golf eller noget andet.

Selvom beslutningen om at stoppe er truffet, betyder det ikke, at Ib Kristensen er på vej til at forlade posten før tid.

- Som udgangspunkt har jeg en aftale med vælgerne frem til den 31. december 2021, og den vil jeg fuldføre, siger Ib Kristensen.

Han oplyser desuden, at han ikke vil blande sig i, hvem der skal være hans afløser som borgmesterkandidat for Venstre:

- I Venstre er der flere gode kandidater, og jeg er sikker på, at medlemmerne af Venstre nok skal vælge en god afløser, der kan stå i spidsen for udviklingen af hele Billund Kommune i fremtiden. En beslutning jeg ikke kommer til at blande mig i.

Fire venstre-borgmestre genopstiller ikke

Med Ib Kristensens melding om at stoppe i politik ved udgangen af 2021 så er han den fjerde venstreborgmester, der har besluttet ikke at stille op ved det kommende kommunalvalg.

Den 4. august meddelte Vejen Kommunes mangeårige frontfigur, Egon Fræhr, (V), at han stopper i politik ved det kommende kommunalvalg i 2021.  Egon Fræhr blev borgmester i 2002 i Brørup kommune indvalgt i byrådet på Venstres liste og har siden 2007 været borgmester i den nye Vejen Kommune. Han er 69 år. 

Senere i august meddelte Koldings borgmester, Jørn Pedersen, (V), at han efter 12 år på posten ikke genopstiller. Hans udmelding kom som en overraskelse for mange, da Jørn Pedersen har været en populær leder af kommunen og kun er 52 år gammel.

Heller ikke Haderslevs borgmester H.P. Geil fortsætter på borgmesterposten efter næste valg. H.P. Geil fylder 64 år til november - og efter 30 år i kommunalpolitik vælger han at stoppe.