TV der bevæger dig

COVID-19

Mor om børnehaveåbning: Tænkte først "yes" - så "åh åh"

En hverdag fyldt med nye udfordringer venter, når børnehaver og vuggestuer efter planen åbner igen efter påske.

Fra den 15. april åbner dagsinstitutionerne for de mindste. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix

Hvis corona-smitten i Danmark stadig er stabil, vil blandt andet vuggestuer og børnehaver åbne igen onsdag den 15. april. Det gælder også Børneborgen i Brørup.

Her går Gitte Toftes datter på tre år:

- Jeg tænkte først "Yes", og så tænkte jeg "åh åh" bagefter. Fordi der kommer jo nye udfordringer, siger hun til TV SYD.

Og hvad de nye udfordringer består i, er ledelsen i institutionen helt klar over:

- Den første udfordring bliver at finde ud af, hvordan vi lever op til sundhedsmyndighedernes vejledning i forhold til at holde afstand og hygiejne, siger Pia Hansen, som er leder hos Børneborgen.

Med statsministerens udmelding fulgte en række øgede krav til institutionerne: Der skal gøres bedre rent, man skal være ude så meget som muligt, mere afstand og bliver nogen det mindste syge, skal de blive hjemme. 

Hos Børne Borgen ser de dog kravet om mere udetid som den nemmeste opgave.

- I forvejen befinder vi os rigtig meget ude i vores dagtilbud. Vi har nogle gode legepladser, og lige nu ser vejret jo ud til at være med os. Så den del er jeg ikke så bekymret for, siger Pia Hansen.

Skal give mere arbejdstid til forældrene

Baggrunden for statsministeren udmelding om, at de mindste skal tilbage i institutionerne, er at give forældrene mere tid til at arbejde. 

- Det er udfordrende at have børnene hjemme, og børnene vil også gerne afsted. De savner deres legekammerater og pædagogerne, siger Gitte Tofte, som også har en datter på seks år.

Hun er dog ikke bekymret for hendes egne børn i forhold til at overholde de mange nye regler, som kommer til at gælde, når de vender tilbage til hverdagen.

- De lytter til de voksne og kender reglerne med at holde afstand, vaske hænder og spritte af og lade være med at røre ved alting. Det gælder i butikkerne, og det gælder også heroppe, siger Gitte Tofte.

Præcist hvornår de enkelte institutioner genåbner, skal myndigheder og de konkrete institutioner nu finde ud af frem mod 15. april.

Mest sete på tvsyd.dk