44 AaB-fans blev anholdt for uro ved pokalfinalen

Den sidste AaB-fan blev først løsladt sent natten til torsdag. Ialt blev 44 nordjyske fans tilbageholdt før, under og efter pokalfinalen på Blue Water Arena i Esbjerg.

Den sidst løsladte AaB-fan blev i nat sendt hjem til Nordjylland med en sigtelse for vold mod politiet.

- Ialt blev der tilbageholdt og anholdt 44 personer i forbindelse med pokalfinalen. Med undtagelse af den fan, der er sigtet for vold mod politiet, blev alle sendt hjem i bus, som fik politieskorte til de var på rette kurs, sigerSøren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, torsdag morgen.

Pokalfinalen i fodbold mellem AaB og Sønderjyske blev afbrudt kort inden, der var spillet en halv time af kampens  dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fra Varde.

quote

Det var udelukkende fans fra Aalborg. Der var ikke nogen sager på Søndetjyske fans. Det vil vi godt sige de lokale tak for.

 Syd og Sønderjyllands Politi på Twitter

Det skete, da  en gruppe AaB-fans stod tæt sammen, som fangrupper havde for vane i tiden før coronapausen. Flere irettesættelser fra stadionspeakeren havde ingen effekt, hvorfor finalen var afbrudt i et lille kvarter.

Politiet roser Sønderjyske-fans

Først da en gruppe AaB-fans var blevet bortvist og havde forladt Blue Water Arena, blev finalen genoptaget,  og  Sønderjyske kunne sikre sig sejr og pokal med to scoringer af Anders K. Jacobsen.

- Det var udelukkende fans fra Aalborg. Der var ikke nogen sager på Søndetjyske fans. Det vil vi godt sige de lokale tak for, skrev Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften på Twitter.