TV der bevæger dig

COVID-19

Coronavirus rammer vindmøllefabrik

Myndighederne i Kina har lukket tusinder af fabrikker. Det rammer vindmøllefirmaet Polytechs to afdelinger i landet. Nu må Bramming-firmaet med stor usikkerhed se frem til, hvornår produktionen kommer i gang igen.

Knap 100 ansatte er sendt hjem fra Polytechs fabrik i Wuxi. Foto: Polytech

Indtil videre er de to afdelinger lukket til den 10. februar. 

- Men vi ved ikke, om de kinesiske myndigheder vil forlænge perioden. De lukker jo ikke hele landet ned, uden der ligger en alvorlig grund til det, siger CEO i Polytech, Mads Kirkegaard. 

Firmaet har et salgskontor med otte ansatte i Shanghai og en fabrik med knap 100 ansatte i byen Wuxi ca. 500 kilometer fra Corona-virusens epi-center Wuhan.

Ansatte i karantæne 

- Desværre må vi regne med, at ikke alle ansatte straks kan indfinde sig på arbejdet, hvis de kinesiske myndigheder afblæser de drastiske tiltag mod smittefaren. Nogle af de ansatte vil formentlig stadig være i karantæne, hvis de er under mistanke for at have pådraget sig smitten, siger Mads Kirkegaard.

Kina har besluttet at lukke fabrikker som en måde at inddæmme Corona-virusen. Ligesom landets myndigheder har begrænset rejser rundt i riget.    

Direktør i Polytech Mads Kirkegaard: - Usikkerheden er det værste. Foto: Polytech

Hvad gør vi?

Foreløbig er der ikke tale om alvorlige problemer for Polytech. Endnu er der tale om, at situationen er inconvenient, som Mads Kirkegaard siger det med det engelske ord for ubelejligt.

- Usikkerheden er det værste lige nu. For vi ved ikke, hvad vi skal beslutte med hensyn til vores produktion. Skal vi allerede nu starte noget af produktionen her lokalt, lyder det retoriske spørgsmål fra Polytechs leder.

Kan vi komme af med varerne?

Han peger på, at det kinesiske nytår betød, at mange kinesere rejste rundt i landet - nytåret i Kina er landets største rejsedag - og dermed har spredt smitten. Omvendt betød det, at Polytech har fyldt "hylderne" op med de komponenter m.m., der skal bruges i produktionen, så fabrikken var klar til at gå i gang efter nytåret.

- Selv når vi kommer i gang med produktionen, vil der sandsynligvis være stor flaskehals på alt transport i Kina – vi forudser at der kan gå en rum tid fra Corona-virusen er kommet under kontrol til hele landet er normaliseret, siger Mads Kirkegaard

Første handelsdag efter den kinesiske nytårsferie er begyndt med et drastisk fald på Børsen i Shanghai. 

  

 

Mest sete på tvsyd.dk