TV der bevæger dig

Flere senge til psykiatrien i Esbjerg

Psykiatrien i Region Syddanmark udvider sin afdeling i Esbjerg med godt 6100 kvadratmeter. I dag blev spaden stukket i jorden og byggeriet officielt skudt i gang.

00:52

Spadestikker-holdet fra Region Syd-Danmark - tv. formand for psykiatriudvalget Freddy Madsen og th. rådsformand Carl Holst.

1 af 2

Region Syddanmark udvider psykiatrien i disse år, og Esbjerg bliver udstyret med nye døgnafsnit, ny servicebygning, renovering af hovedbygning, lokalpsykiatri, nye udearealer med blandt andet sansehave og aktivhave, én indgang for akutte patienter m.m.

Næsten 100 senge

Når byggemaskiner og håndværkere har forladt matriklerne ved Hospitalsvej og Gammel Vardevej i 2015, vil psykiatrisygehuset råde over 97 døgnpladser i Esbjerg. I alt skal der om- og udbygges for omkring 250 millioner kroner på den eksisterende psykiatriske afdeling på Gl. Vardevej.

Psykiatrisygehuset får plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser, så der fra 2015 vi være over 97 døgnpladser i Esbjerg. Det nuværende døgnafsnit i Hviding bliver lukket, når projektet er færdigt.