Flittige P-vagter skaber vrede i Esbjerg

De seneste to år har parkerings-kontrollen i Esbjerg været udført på lav blus. Men siden 8. september er der nu skrevet op mod 1500 p-afgifter efter, at Esbjerg Kommune har omorganiseret kontrollen. Det får nu både borgere og forretningsdrivende til at reagere med overraskelse og vrede.

JydskeVestkysten har de seneste dage bragt kritik af p-vagterne, som både borgere og byens cityforening finder er for emsige og hurtige til at dele afgifter ud.

Det er Esbjerg Kommune, der har lavet aftalen med det aalborgensiske parkeringsselskab Parkeringskontrol Nord om at udføre kontrol i Esbjerg.

Parkeringskontrol Nord, der er et kommunalt ejet selskab, har i første omgang ansat tre parkeringsvagter, hvoraf den ene blev overtaget fra Syd- og Sønderjyllands Politi i Esbjerg.

- Jeg er overrasket over, at nogen nu er overrasket over, at der deles mange p-afgifter ud. Vi begyndte med et par uger, hvor borgerne blev vejledt - men nu er det alvor og det er alle advaret om, så jeg synes, at det er overraskende mange, der alligevel vælger at parkere i strid med reglerne, siger Anders Kronborg (S), formand for teknik- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune til TV SYD.

Se og hør Anders Kronborg udddybe sit synspunkt - varighed 1 minut og 19 sekunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.