Silje og Anton skal med til prins Christians fødselsdag

Esbjerg Kommune har nu valgt de to unge mennesker, som skal deltage i prins Christians 18-års fødselsdagsfejring.

Den 15. oktober bliver en dato, som Anton Nørby-Lassen fra Ribe og Silje Boe Madsen fra Esbjerg ikke foreløbigt glemmer.

De er nemlig blevet udvalgt af Esbjerg Kommune til at deltage i prins Christians 18-års fødselsdag på Christianborg Slot, som repræsentanter for kommunen.

- Jeg synes, at det er meget spændende. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse, og jeg glæder mig bare helt vildt, siger Silje Boe Madsen.

Og hun er ikke den eneste, der ser frem til kalenderen viser oktober.

- Det bliver nok den fedeste fest, som jeg nogensinde kommer til. Så jeg kan ikke vente, siger Anton Nørby-Lassen.

Blev overrasket i skoletiden

Hverken Silje Boe Madsen eller Anton Nørby-Lassen havde regnet med, at de skulle blive ende med at blive en af de to, der skal deltage i gallafesten. Begge havde egentlig bare sendt en ansøgning af sted, fordi det kunne være sjovt, hvis de nu skulle være så heldige at blive udvalgt. 

En nærmest hypotetisk tanke - og så alligevel ikke.

- Vi har ikke fået nogen begrundelse for, hvorfor det lige blev os, der blev udvalgt. Men nu har jeg mødt Anton, og jeg vil sige, at vi begge er socialt anlagte, snaksaglige mennesker, og det, er jeg sikker på, har vægtet højt for dem, siger Silje Boe Madsen, der også er elevrådsformand på Rybners Tekniske Gymnasium.

Silje Boe Madsen, 18 år, fra Esbjerg, og Anton Nørby-Lassen, 18 år, fra Ribe, skal til Prins Christians 18 års fødselsdag den 15. oktober.
Esbjerg Kommune fik 93 motiverede ansøgninger. Det blev Anton Nørby-Lassen og Silje Boe Madsen, der blev udvalgt.
Foto: Esbjerg Kommune

De går begge på gymnasiet i henholdsvis Ribe og Esbjerg, og de var også midt i undervisningen, da de i denne uge fik at vide, at de var blevet udvalgt blandt 91 andre unge.

- Jeg sad midt i matematiktimen, da jeg pludselig fik en mail. Jeg blev selvfølgelig glad, da jeg havde læst den, men jeg var også noget overrasket og ukoncentreret derefter. Det er jo en oplevelse, som man kun får én gang i livet, siger Silje Boe Madsen efterfulgt af et grin.

Går all-in

Frem mod festen venter den sidste forberedelse for de to unge mennesker. Indtil videre har informationerne om festen været sparsomme.

Det eneste, de ved, er, at de inden længe modtager en formel invitation fra kongehuset efterfulgt af flere praktiske informationer.

Sådan så Anton Nørby-Lassen ansøgning ud

Beskrivelse af dig selv:

"Jeg går på HHX i Ribe. Jeg er i gang med at starte mit eget håndboldhold, hvor det handler om at have det sjovt. Jeg kan godt lide at være kreativ. Jeg elsker at tegne, lave modeller og lave ringe ud af sølvskeer. Jeg er meget socialt anlagt og elsker at snakke med nye mennesker."

Hvorfor vil du gerne deltage i gallataflet for prins Christian?

"Jeg vil gerne deltage til gallataflet, fordi det vil være en kæmpe oplevelse. Jeg vil også elske at møde og snakke med unge fra hele Danmark. Og så vil jeg bare gerne være en god gæst og give prins Christian en god dag."

Men hvad angår påklædning ved de allerede nu, hvilken retning de vil gå.

- Jeg er begyndt at gøre mig nogle tanker om, hvad jeg skal have på, og jeg er nok ude i et flot jakkesæt og et slips, siger Anton Nørby-Lassen.

- Jeg skal ud og prøve kjoler allerede på mandag for at finde den helt rette. Der er ingen tvivl om, at det skal være en lang kjole, og nu hvor vi er i de omgivelser, så må man også gerne give den lidt gas. Anton og jeg har i hvert fald aftalt, at vi går all-in, siger Silje Boe Madsen.