Fagforening afslører: Filippinske chauffører bor i slumlejr i Padborg

Ifølge fagforeningen 3F bor filippinske chauffører under usle og uhygiejniske forhold hos deres vognmand i Padborg.

Lav løn, lange arbejdsdage i lastbilen og kummerlige boligforhold.

Sådan beskriver fagforeningen 3F dagligdagen for en lang række filippinske chauffører, der kører lastbil i Europa for Vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S, der hører hjemme i Esbjerg. Filippinerne er indkvarteret i en lejr hos vognmandens afdeling i Padborg. 

Det skriver Fagbladet 3F.

quote

Beregnet efter deres reelle arbejdstid får de omkring to euro i timen svarende til 15 kroner.

Kim Brandt, formand, 3F, Aabenraa

Kim Brandt, formand for 3F i Aabenraa, fortæller til TV SYD, at de filippinske chauffører tidligere har arbejdet i Saudiarabien og nu er ansat i en polsk afdeling af Kurt Beier Transport A/S og har fået opholds- og arbejdstilladelse. Når de har fået arbejdstilladelse i Polen kan de frit tage videre til andre EU-lande som Danmark – og tage arbejde helt lovligt.

Ifølge 3F-formand Kim Brandt bor de filippinske chauffører under kummerlige forhold i Padborg hos Kurt Beier Transport A/S.

- Beregnet efter deres reelle arbejdstid får de omkring to euro i timen svarende til 15 kroner, siger Kim Brandt.

Ifølge flere af de filippinske chaufførers ansættelseskontrakter skal de have i alt 1.060 amerikanske dollars i løn og diæter om måneden. Det svarer til cirka 6.800 kroner. Til sammenligning tjener en typisk dansk eksportchauffør ifølge 3F mellem 26.000 og 32.000 kroner om måneden, hvis overenskomsten følges.

- Beregnet efter deres reelle arbejdstid får de omkring to euro i timen svarende til 15 kroner, siger Kim Brandt.

Vognmand afviser slum

TV SYD har mandag eftermiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktøren for Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier.

Overfor Fagbladet 3F afviser Karsten Beier, at chaufførerne bor i slum – og siger, at firmaet overholder alle love og regler. Han ønsker ikke at kommentere chaufførernes lønforhold.