De havde sat lid til det danske retssystem - onsdag blev de skuffet

Organisationen Amiami, der bekæmper menneskehandel, er rystet over, at der ikke sket nogen domfældelse for grov udnyttelse i forbindelse med Kurt Beier-sagen.

Onsdag blev Kurt Beier Transport A/S og firmaets direktør frifundet for udnyttelse af 30 udenlandske chaufførerer, der boede i en slumlejr i Padborg. 

Hos NGO'-organisationen Amiami, hvis fokus er på menneskerettigheder, er man overrasket. 

- Vi er rystede over, at der ikke er sket nogen domfældelse i grov udnyttelse, siger Lotte Nielsen, der er socialfaglig medarbejder i Amiami. Hun fortæller også, at de støtter 3F.

- 3F håber på en ankesag, og de opfordrer til, at der politisk er brug for ændringer i nogle paragraffer i straffeloven, og det støtter vi, fortæller hun. 

Sådan så der ud i lejren i Padborg i efteråret 2018.
Sådan så der ud i lejren i Padborg i efteråret 2018.
Foto: Fagbladet 3F

Amiami har hjulpet flere af chaufførerne, mens sagen har været undervejs siden oktober 2018. Lotte Nielsen fortæller, at Ami Ami har været behjælpelig med, at de har fået kontakt til deres advokater. 

- Det er skuffede chauffører, som vi har været i kontakt med i dag. De er chokerede over, at det de har været udsat for ikke har vægtet mere. De havde sat deres lid til det danske retssystem. Så selvfølgelig er de skuffede.

Retssag på vej i Polen

Men sagen er ikke slut endnu.

Der bliver nemlig ført en civil retssag mod selskabet HBT Internationale Transporte, som er et datterselskab, der er ejet af Kurt Beier Transport. Det skriver DR.

Sagen bliver ført af den filippinske ambassade i Polen på vegne af seks chauffører, og det synes formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, er grotesk.

- Vi har folk fra tredjeverdens-ambassader, som lægger sag an mod danske firmaer, fordi de ikke opfører sig ordentligt og bedriver menneskehandel. Det er jo fuldstændig grotesk, siger han.