Eva Kjer Hansen var 234 stemmer fra Folketinget: - Dælens!

De personlige stemmer er talt op og lagt sammen med listestemmerne, og dermed står det klart, at det mangeårige folketingsmedlem for Venstre Eva Kjer Hansen ikke bliver genvalgt til Folketinget. Det bekræfter hun selv over for Ritzau.

Eva Kjer Hansen er ude af Folketinget.

Hun får ikke en plads i Folketinget, fordi Venstre har mistet et kredsmandat i Sydjyllands Storkreds, og dermed er der kun plads til tre og ikke fire Venstrekandidater her fra vores landsdel. 

- Det er super ærgerligt, for jeg havde set frem til endnu en valgperiode, siger Eva Kjer Hansen.

234 stemmer blev afgørende

Venstre skiller sig ud fra de fleste andre partier ved, at det er en blanding af personlige stemmer og listestemmer, der afgør, hvilke kandidater der løber med mandaterne. 

Eva Kjer Hansen er nummer fire på listen over Venstrekandidater i Sydjylland, når det kommer til personlige stemmer, hvor Anni Matthiesen, Christoffer Aagaard Melson og Hans Christian Schmidt alle har fået flere personlige stemmer.

Men spørger man Eva Kjer Hansen, så har Moderaterne og Danmarksdemokraterne spillet en stor rolle i, at hun nu ikke længere vil være at finde i Folketinget. 

- Det er historisk med både en tidligere formand og næstformand i Venstre, der brager ind i Folketinget med hvert sit nye parti, og når det er tilfældet, så skal det jo gå ud over nogen, og det blev altså mig, siger hun. 

Der er omkring 800 stemmer til forskel på Eva Kjer Hansen på fjerdepladsen og Hans Christian Schmidt på tredjepladsen. Men på grund af de tillagte listestemmer er det kun 234 stemmer, der adskiller Eva Kjer Hansen fra en plads i Folketinget. 

- Dælens! Men det beviser jo bare, at det er sandt, når vi politikere står i valgkamp og siger, at hver eneste stemme tæller, siger hun, da TV SYD fremlægger regnestykket for hende. 

Se regnestykket her:

Anni Matthiesen: 9540 personlige stemmer + 4671 listestemmer = 14.221 i alt.

Christoffer Aagaard Melson: 6460 personlige stemmer + 4246 listestemmer = 10.706 i alt.

Hans Christian Schmidt: 5084 personlige stemmer + 2962 listestemmer = 8046 i alt.

Eva Kjer Hansen: 4224 personlige stemmer + 3588 listestemmer = 7812 i alt.

Fremtiden er uvis

Det kommer som lidt af et chok for Eva Kjer Hansen, at hun nu ikke længere skal være folketingsmedlem efter mere end 32 år med den titel. 

Nu skal såret have tid til at hele oven på valgnederlaget, inden Eva Kjer Hansen begynder at overveje, hvad fremtiden bringer. Hun vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt hendes fremtid ligger i politik eller ej. 

- Jeg ved endnu ikke, hvad der skal ske, men den politiske interesse svigter ikke bare fordi, jeg ikke længere er folketingsmedlem, siger Eva Kjer Hansen.

Selvom Eva Kjer Hansen ikke er folketingsmedlem længere, så blev hun i november valgt ind i byrådet i Kolding, hvor hun gik efter en borgmesterpost, som hun dog ikke fik. 

Hun er nuværende gruppeformand for venstre i Kolding Byråd og formand for kommunens kulturudvalg.