TV der bevæger dig

Carlsberg lukker dørene op

For første gang kan øl-interesserede indsnuse duften af humle og se, hvordan øllet bliver til i store metaltanke på Carlsberg i Fredericia. Nu har bryggeriet åbnet op for besøgende.

Nu kan interesserede se flasker på samlebånd og få et indblik i, hvordan humle bliver til øl på Carlsberg i Fredericia. Bryggeriet åbner dørene for besøgende (Foto: Arkiv).

Siden afdelingen i Valby lukkede, har det ikke været muligt for borgere at se, hvordan produktionen af Carlsbergs øl fungerer.

- Vi har manglet et rum, og vi har haft enormt mange henvendelser om at komme ind og se bryggeriet. Specielt efter vi lukkede produktionen i Valby, siger kommunikationsdirektør Jens Bekke til P4 Trekanten.

Nu har Carlsberg lukket en af deres tre kantiner og ombygget den til et besøgslokale, hvor der kan holdes foredrag for gæster. Rummet har fået navnet Elefanten.

Større synlighed

Muligheden for et indblik i den daglige produktion på Carlsberg har flere hensigter.

- Vi får skaffet lidt mere synlighed om vores bryggeri. Folk lærer det bedre at kende, og det betyder også, man lærer os bedre at kende som en arbejdsplads, siger Jens Bekke til P4 Trekanten og fortæller, at det vil være nemmere at rekruttere nye medarbejdere, hvis de har haft mulighed for at se Carlsberg og kender det i forvejen.

Hele Carlsbergs produktion ligger i Fredericia, der i år udvider for over 100 millioner kroner.

Besøgspriserne bliver 350 kroner for skoler og 1.350 for foreninger og virksomheder. Carlsberg åbner for tilmeldinger 1. februar 2012.