Millioninvestering til innovativ terminal på Fredericia Havn

Det nyoprettede selskab Fredericia Container Terminal har ambitioner om at blive Danmarks mest effektive, bæredygtige og digitale terminal.

Shipping og logistikfirmaet Fredericia Shipping A/S har sammen med det kommunalt ejede aktieselskabet ADP A/S, som ejer og driver Fredericia Havn, skabt virksomheden Fredericia Container Terminal A/S. 

Det skriver ADP A/S i en pressemeddelelse.

Virksomhederne har spyttet et større millionbeløb i projektet, som de forventer bliver en af Danmarks mest konkurrencedygtige containerterminaler.

Investeringerne følger efter de igangsatte investeringer i udvidelsen af Fredericia Havn.

Investeringerne skal effektivere, digitalisere og gøre terminalen CO2-neutral i 2030. 

Regional betydning

Fredericia Shipping A/S og ADP A/S forventer, at selskabet Fredericia Container Terminal A/S vil understøtte den lokale vækst og jobskabelse i Fredericia, Region Syddanmark og resten af Danmark de næste mange år. 

- Det nye selskab styrker Fredericia Havns betydning lokalt og bidrager til at fastholde lokal arbejdskraft på havnen, der kan sikre vækst mange år frem. Den innovative terminal kan skabe grønne kombinerede transportløsninger, som bliver en gevinst for klimapåvirkningen, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia og næstformand i ADPs bestyrelse.