Sensationel kamp giver selvtillid, men Bent Nyegaard står fast på sin favorit

FHK sikrede sig i går en tredje semifinale i kampen om det danske håndboldmesterskab. Fæstningsbyen er på barrikaderne.

Håndboldfeberen i Fredericia er ved at sprænge termometeret, og man kan høre det på sproget. Når en nydelig ældre dame siger, "Vi nakker dem" om nogle unge mænd, der kunne være hendes børnebørn, eller en pæn konservativ byrådspolitiker lover de samme unge mænd, "En ordentlig røvfuld", så ved man, at feberen er løs og høj.

Fredericia kan være på vej tilbage til toppen af dansk håndbold efter nogle magre år, der fulgte efter storhedstiden i halvfjerdserne med navne som Anders Dahl Nielsen og Mogens Jeppesen i bolsjestribede, lårkorte shorts.

Målmand Emil Tellerup i aktion.
Målmand Emil Tellerup i aktion.
Foto: FHK/Erik Juel Raun

Gårsdagens kamp mod Aalborg Håndbold blev afgjort i kampens allersidste sekunder.

- Det var en vanvittig afslutning. Det var fantastisk, og bagefter var der en vild fejring i hallen, fortæller Anders Holm, der er formand for fanklubben HK Ultras.

Anders Holm er for ung til at huske storhedstiden i forrige århundrede, men han er optimist, selvom den afgørende kamp mod Aalborg skal spilles på udebane.

- Selvfølgelig har det betydning, men selvom vi tabte i Aalborg sidste gang, så tror jeg, at vi er dem, der har lært mest af den kamp. Vi har lært, hvordan vi skal spille dem, fortæller Anders Holm.

Martin Bisgaard og Reinier Taboada hilser efter en scoring.
Martin Bisgaard og Reinier Taboada hilser efter en scoring.
Foto: FHK/Erik Juel Raun

Emil Tellerup var også med i går - på banen for FHK.

- Det var fantastisk, helt ekstremt fedt. Stemningen var fantastisk, der var udsolgt, og nu er vi kun en kamp fra finalen, fortæller Emil Tellerup.

Han fortæller, at stemningen i hallen er vigtig.

- Publikum er fantastisk. Med den stemning mærker man ikke, at man er træt og har lidt ondt i læggene. Det er træls, når man er bagud, men man kæmper videre for publikum, fortæller Emil Tellerup.

quote

Vi har en halv hjemmebane med

Martin Bisgaard, håndboldspiller, FHK

For Martin Bisgaard var oplevelsen i går også udover det sædvanlige.

- Det var en helt vild ud af kroppen oplevelse. Det har jeg aldrig prøvet før. Det er lige før, det tangerer alle de andre kampe, vi har spillet, siger Martin Bisgaard.

At kampen på søndag er på udebane, generer ikke Martin Bisgaard.

- Det er altid sjovt at spille i Aalborg. Vi er så heldige, at med de 300-400 mennesker, vi regner med at have med, så har vi en halv hjemmebane. Det har jeg det o.k. med, siger han.

Bent Nyegaard er imponeret, men...

Stemningen i hallen i Fredericia imponerede også TV2s håndboldekspert, Bent Nyegaard.

- Det var en stor kamp. Den hal i Fredericia kan noget. Den stemning, der var i går, ja, man bliver næsten nødt til at sige, at det minder om Balkanstemning, siger Bent Nyegaard, der har været til flere håndboldkampe end de fleste.

IMG_2344.jpeg

Bent Nyegaard mener ikke, at man kan sammenligne holdet i dag med det, der fem gange i træk vandt DM i 1970'erne.

- Dengang var det traditioner, men i dag har de ambitioner. De har jo sagt, at i 2025 vil de ud og spille i Europa. De har samlet en trup af lokale drenge og satser på hårdt arbejde og professionalisme, så det er absolut troværdigt, fortæller Bent Nyegaard.

Med hensyn til den afgørende kamp på søndag, har håndboldeksperten dog Aalborg som favorit.

- Jeg vil sige 60-40 i Aalborgs favør. Det er ikke nogen let opgave for Fredericia. Men nu er det kun en kamp, der skal afgøre det, så Fredericia er kun én kamp fra sensationen, og så kan der ske meget, siger Bent Nyegaard.

Hør hvad Kenneth Cortsen, PhD. og sportsøkonom, mener om FHKs muligheder efter den sportslige succes.