Tro ikke på alt du ser og hører i dag

Ulvegrav stopper renovering af bro i naturområde ved Horsens og Shell-raffinaderiet i Fredericia solgt til Goldman Sachs. Det er et par eksempler på lokale 1. aprils-narre, som Horsens Kommune og Fredericia Avisen står bag.

Traditionen tro forsøger de danske medier at snøre deres læsere med opfindsomme aprilsnarre. Her er nogle eksempler, som Ritzau har fanget.

Berlingske kommer med godt nyt til glemsomme brugere af det udskældte Rejsekort. Firmaet bag vil nemlig sætte tjek-ud-søjler op rundt omkring i København. Blandt andet ved Den Lille Havfrue, hvor turister dog er blevet forvirrede: De tror, at søjlerne kan få havfruen til at bevæge sig eller afspille eventyr.

Det internationale melodi grand prix har sikret BT en anledning til at digte. Ifølge avisen har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nemlig bedt sangeren Basim om at medbringe et EU-flag i sit sceneshow. Det skulle desuden profilere Thorning i kampen om en EU-toppost.

Politikens sportssektion mener at vide, at Danmark kan være på nippet til at sikre sig en plads ved VM i Brasilien. Blandt andet lyder det, at Grækenland kan være på vej til et afbud, fordi de ikke har råd til at deltage.

Også organisationer, politikere og virksomheder forsøger at fuppe danskerne 1. april ved hjælp af mere eller mindre obskure pressemeddelelser.

Zoologisk Have søger en markeringschef til en ny taskekollektion lavet af blandt andet giraf og løve, skriver Jobindex. Kollektionen bærer i øvrigt navnet "Marius".

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt melder sig ind i Europabevægelsen, skriver Europabevægelsen, og danskerne skal til at spise havskildpadder, der er fanget i nationalt farvand, siger Danmarks Fiskehandlere.