Opskrift: Karrysuppe med toppings, stegt hjertesalat og bagte pærer

Her får du opskriften på karrysuppe med toppings, stegt hjertesalat og bagte pærer fra TV SYD-programmet "Gourmet på budget".

I programmet "Gourmet på budget" besøger kok Mikael Madsen fra Den Hvide Hest i Kolding og komikeren Daniel Lill helt almindelige danskere og laver mad med udgangspunkt i det, de finder i skabene.

Bagte pærer med parmesan, kanel og nødder.
Bagte pærer med parmesan, kanel og nødder.
Foto: TV SYD

Retten er ikke lavet ud fra en opskrift, men er efterfølgende blevet skrevet ned. Kok Mikael Madsen opfordrer til, at man ikke følger opskriften slavisk, men giver plads til at eksperimentere og eventuelt bruge andre råvarer end lige præcis dem, som er angivet i opskriften herunder.

God fornøjelse!

Karrysuppe med toppings, stegt hjertesalat og bagte pærer

Til personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Ingredienser

Hjemmelavet karrysuppe

  • 1.5 kartofler
  • 2.5 gulerødder
  • 1 porrer
  • 1 håndfulde cherrytomater
  • 0.5 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 kokosmælk
  • 0.5 terning hønsebouillon
  • 1 teskefulde karry
  • 0.5 knivspids kanel
  • 0.5 håndfuld frisk timian
  • 1 stjerneanis
  • vand
  • lagen fra dåseferskner

Bagte pærer

  • 1 pærer
  • 0.5 teskefuld kanel
  • parmesan/eller en tør dansk ost
  • valnødder (eller andre nødder)
  • 0.5 håndfuld frisk rosmarin

Stegt hjertesalat

  • 1 hjertesalat
  • 5 gram smør

Toppings

  • 0.5 pakke bacon
  • Iceberg
  • 0.5 dåseferskner
  • 0.5 jordskok

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.

  2. Skræl gulerødderne. Hak dem så fint som muligt. Gør det samme med kartoflerne, porrerne og halvdelen af æblerne. Læg dem i skåle, og sæt til side for nu. 

  3. Riv jordskokkerne fint på mandolinjern, og læg dem i koldt vand med et par isterninger. Lad dem stå og hvile i nogle minutter. 

  4. Skyl hjertesalaten, og skær enden af. Tag eventuelt de yderste blade af. Skær det midt over langs roden, og læg det til side, så det er klar til at stege senere. 

  5. Pil hvidløgene, og hak det groft. Hak derefter løgene fint. Læg det klar til stegning.

  6. Skær fersknerne i mundrette stykker, og gem lidt af lagen til suppen. Skær også resten af æblerne i mundrette stykker, og læg både ferskner og æbler i skåle klar til servering. Hak også iceberg fint og læg i en skål til servering.

  7. Find en gryde og begynd med at riste baconen godt af i smør, indtil stykkerne de har fået stegeskorpe og er sprøde, men møre. Tag dem af, og læg det i en skål klar til servering. Mens baconen steger, kan du riste solsikkekernerne ved høj varme, indtil de får noget farve. Tag dem herefter af, og sæt dem til side til hjertesalaten senere.

  8. Når baconen er fjernet, steger du løg, hvidløg, porrer og finthakkede æbler i samme gryde, indtil løgene er klare. Tilsæt gulerødder, kartofler og to håndfulde cocktailtomater, og rist dem godt af. Drys karry og kanel over grøntsagerne, og rør godt rundt.

  9. Hæld vandet i, og tilsæt hønsebouillon, stjerneanis og frisk timian til suppen. Lad det simre med, indtil grøntsagerne er helt møre. Vær opmærksom på at tage stjerneanis op af suppen, inden suppen blendes. Rør godt rundt i gryden løbende. 

  10. Halver pærerne, og fjern stenene med en lille ske. Læg dem i et ovnfast fad. Smør honning på de halve pærer efter behov, og drys med lidt kanel. Hak valnødderne groft, og drys over pærerne. Riv parmesan over dem, og fordel den friske rosmarin i fadet. Sæt dem i ovnen, når den er varm, og giv dem cirka 20 minutter, indtil de er bløde, men stadig har bid.

  11. Når grøntsagerne er møre i gryden, tilsættes kokosmælk. Fjern stjerneanis fra suppen. Lad det simre nogle minutter, mens du smager til med lagen fra fersknerne og lidt eddike.

  12. Find din blender frem. Blend suppen til den er cremet. Hæld det tilbage i gryden, og lad det stå ved svag varme. Smag til med salt og peber.

  13. Tilføj godt med smør til en pande, og varm den op til høj varme. Rist hjertesalaten på den flade side i cirka 2-3 minutter, så den får stegeskorpe. Tag dem af panden, og læg en lille klat smør på hver hjertesalat. Server med revet parmesan og solsikkekerner. 

  14. Server nu karrysuppen, de bagte pærer og ristet hjertesalat. Toppings sættes på bordet, så man selv kan vælge, hvad man ønsker på suppen. Bon appetit.