15.000 kort skal lokke turister til Aarø

15.000 kort, som fortæller om de oplevelser, som turister kan få på Aarø, bliver delt ud fra næste uge på overnatningssteder i Haderslev, Aabenraa og Vedsted. Målet er at få flere gæster på øen i Lillebælt.

Turistvirksomhederne på Aarø har holdt et møde for at drøfte, hvordan de kan lokke flere turister til øen. Den lille A5-flyer, som er trykt i 10.000 eksemplarer på dansk og 5.000 på tysk, er resultatet af det møde.

Sammenslutningen af Danske Småøer har fået en bevilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til at øge kendskabet ti de 27 danske små-øer, som Aarø er en af. Der er også EU-penge med i spillet.

Ø-turismeambassadør Britta Leth er ansat af sammenslutningen til projektet. Hun har en baggrund som turistchef ? og er glad for den opbakning, som turistvirksomhederne på Aarø har vist.

- Kortet får forhåbentlig de overnattende gæster i området til at tage en tur til Aarø. Det giver således turisterne en ekstra oplevelse og kan måske være med til, at turisterne tager en overnatning mere i området. Det vil således blive en win-win situation for overnatningsstederne på fastlandet og for Aarø, som så får flere gæster, notere hun.

Den lille kort giver også en gratis færgebillet til et barn, som tager færgen til Aarø sammen med en betalende voksen.