Kirke har syvdoblet antallet af kirkegængere online

TV SYD sender i dag den sidste af en række påskegudstjenester. I Gl. Haderslev Kirke har de lavet online gudstjenester de sidste tre uger og fået 1100 visninger på en gudstjeneste.

Når TV SYD i dag sender den sidste af en række påskegudstjenester, er det fra Gl. Haderslev Kirke kl. 16.00. Her har de lavet online gudstjenester i løbet af de sidste tre uger.

- Vi har en ret trofast menighed med 150 mennesker i kirke på en almindelig søndag, og dem kan vi jo ikke bare efterlade og sige, “der er lukket”, siger Erik Holmgaard, sognepræst i Gl. Haderslev Kirke.

quote

Det tyder på, at vi når bredere ud og her kan ramme folk, som normalt ikke kommer til gudstjenesterne. Min egen mekaniker havde delt mit opslag om online gudstjeneste.

Erik Holmgaard, sognepræst i Gl. Haderslev Kirke

Fik 1.100 visninger på online gudstjeneste

Derfor begyndte de at lave gudstjenester, som de lagde på Youtube. Og det tyder på at være en succes. Den første gudstjeneste er blevet set over 1.100 gange, siden den blev uploadet for tre uger siden. Mens gudstjenesten fra skærtorsdag ligger på 450 visninger.

- Det er jo ret pænt i forhold til de 150 mennesker, vi plejer have i kirken. Så det tyder på, at vi når bredere ud og her kan ramme folk, som normalt ikke kommer til gudstjenesterne. Min egen mekaniker havde delt mit opslag om online gudstjeneste, siger Erik Holmgaard, sognepræst i Gl. Haderslev Kirke.

Det er dog langt fra det samme at lave online gudstjenester som at stå foran menigheden, siger præsten.

- Det er en lidt speciel oplevelse. Vi er jo bare tre til at lave de her online gudstjenester. Så det er ikke det store fællesskab, som når kirken er fyldt. Det savner jeg. Men det er jo meget bedre end ingenting det her, selvom det er noget helt andet, siger Erik Holmgaard.

Virkeligheden overgår fantasien

I dagens gudstjeneste sætter han fokus på, når virkeligheden overgår den sunde fornuft.

- Da Maria dukker op i gravhaven og ser, at Jesus er væk, mener hun jo, at nogen har flyttet ham. Det siger hendes sunde fornuft hende. Indtil hun møder Jesus. På den måde er der meget, der overgår vores sunde fornuft hele tiden, siger Erik Holmgaard.

TV SYD vil skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag sende påskegudstjenester fra udvalgte kirker i Syd- og Sønderjylland. Gudstjenesterne kan ses hver dag klokken 14 og klokken 16 på TV SYD+ og på tvsyd.dk.

Du kan se alle påskegudstjenesterne ved at klikke her.