Orienteringsløb er et hit: - Det er naturoplevelser, skattejagt og hovedbrud

I Haderslev binder flere løbeskone og har meldt sig ind ind i Orienteringsklubben HTF, der har oplevet en stigning på mellem femten og tyve procent.

De sidste mange måneders nedlukning har betydet, at danskerne må finde andre og alternative muligheder for at kunne dyrke motion. I Haderslev har det betydet, at flere har fundet løbeskoene og kompas frem og har meldt sig ind i Orienteringsklubben HTF. 

- Da corona kom til Danmark i marts sidste år, lagde det vores træningsløb og konkurrencer ned. Men vi besluttede allerede dengang, at vi så ville lave det, vi kalder Træn Selv Corona Løb, fortæller Lars Klogborg, der er formand for klubben og selv er ivrig orienteringsløber. 

For et år siden havde klubben omkring 150 medlemmer. Det tal er nu steget med mellem femten og tyve procent - og det er der en helt særlig grund til, mener Lars Klogborg. 

- Orienteringsløb er fantastisk. Det er en naturoplevelse, en skattejagt for børnene, og så er det hovedbrud for os, der er lidt dygtigere til orienteringsløb, siger formanden. 

Alle kan være med 

Hver fredag sætter klubben OK HTF nye poster op i en ny skov et sted i det syd- og sønderjyske. Det sørger forskellige banelægger for, så ruterne ikke bliver ens, og man kan blive udfordret hver gang. Posterne tages først ned om søndagen, så der er rig mulighed for at komme afsted. 

- Orienteringsløb er for alle i familien - børn, voksne og bedsteforældre. Børn på seks år kan løbe en begynderbane, og voksne helt op til 80-90 år kan løbe en mellem-svær bane. Det er det, der gør sporten unik, siger Lars Klogborg.

Det seneste stykke tid har de ikke kunne træne sammen i klubben, og det har da også været lidt kedeligt, indrømmer formanden for klubben. Derfor glæder han sig også over, at man fra mandag kan mødes op til 25 personer til udendørs idræt. 

- Så snart det bliver lidt lysere, så vil vi begynde at tilbyde træning om onsdagen for at øge aktiviteten og fastholde vores nye medlemmer, siger Lars Klogborg. 

På klubbens hjemmeside kan man hente og printe et kort til de baner, som klubben laver. Man behøver ikke være medlem af klubben. Find dem her.