Horsens spillet ud af banen og Europa

Fodboldklubben AC Horsens tabte 0-5 til Sporting Lissabon i returkampen i Europa League-kvalifikationen.

Det ærgrede Horsens-spillerne enormt, at Sporting Lissabon for 14 dage siden fik udlignet til 1-1 med mindre end et kvarter igen i det første møde mellem de to hold i Europa League-kvalifikationen.

Men scoringen viste sig i sidste ende at blive fuldstændig betydningsløs, for med en knusende og fortjent 5-0-sejr i returkampen torsdag aften var der ikke den mindste spænding om, hvilket hold der skulle videre til gruppespillet.

Sporting Lissabon var simpelthen bare bedre end de danske gæster og sad tungt på kampen hele vejen igennem. Skudstatistikken endte med at hedde 21-1 i hjemmeholdets favør og fortæller noget om det pres, der blev lagt på Horsens-målet.

Allerede efter otte minutter bragte Ricky van Wolfswinkel portugiserne foran, og med Thomas Kortegaards uheldige selvmål midtvejs i anden halvleg så det ret umuligt ud for Horsens at avancere.

Efter pausen slog van Wolfswinkel til igen, og så var det, som om Horsens-spillerne gav op.

Sporting-spillerne fortsatte dog ufortrødent og gjorde det både til 4-0 og

5-0, inden målmand Frederik Rønnow til sidst fik sat proppen i.

For Horsens var nederlaget ekstra tungt, eftersom både Martin Spelmann og Ken Fagerberg udgik med skader, der kan risikere at holde dem ude af søndagens superligakamp mod Randers.