Iværksætter: Står op klokken 4.30 for at sende pakker

Daniel Johannesen har mange jern i ilden. Ved siden af HHX er han elitesvømmer og ved siden af det, er han iværksætter. For at nå det hele, står han op klokken 4.30.

Tre dage om ugen står han op klokken 4.30. Den første times tid bruger han på at pakke de bestillinger, der er kommet gennem hans nye webshop, Watery. Bagefter tager han til Horsens Svømmeklub, hvor han er elitesvømmer for at få klaret morgenens træning. Og når klokken rammer 8.00, så sidder han i klasseværelset på Learnmark i Horsens, hvor han er ved at tage en HHX-uddannelse.

Selvom der er nok at se til som gymnasielev og elitesvømmer, så har det ikke afholdt Daniel fra at starte sin egen virksomhed Watery, hvor han sælger svømmeudstyr.

- Jeg kunne simpelthen bare ikke lade være, det er en stor drøm, jeg altid har haft om at åbne mit eget, og nu bød muligheden sig for det, siger Daniel Johanessen til TV SYD.

Hør Daniel fortælle, hvorfor han har stiftet virksomheden. 

Stor stigning i nye CVR-numre

- Det er vildt at sidde og tænke på, at jeg som 17-årig står med 250 forskellige produkter og en stor investering, men jeg elsker det sgu, tilføjer han. Daniel Johannesen har skudt et sekscifret beløb i virksomheden, halvdelen af det har han selv opsparet fra sin konfirmation, og resten har han lånt af sin far.

Daniel er kun 17 år, men han er langt fra alene om at være ung i iværksætter. Fra 2004 til 2015 er antallet af unge under 25 år, der stifter et CVR-nummer langt over fordoblet. 

Høje reoler og høje ambitioner

På Daniels værelse ser man også tydeligt, at han laver et andet liv end mange andre unge. Alle møblerne er erstattet af høje reoler.

quote

Jeg kunne simpelthen bare ikke lade være, det er en stor drøm, jeg altid har haft om at åbne mit eget

Daniel Johannesen

- Mit værelse er simpelthen blevet erstattet af et lager, der er kun plads til min seng og et lille skrivebord, siger Daniel, mens han peger over i hjørnet.

Ambitionerne for Daniels nye virksomhed er, at han vil inden for de næste par år, vil være markedsleder i Danmark, og derefter vil han søge mod udlandet.