En drøm gik i opfyldelse for Malte Ebert på dette års Jelling Musikfestival

28-årige Malte Ebert fra Andkær nær Vejle åbnede torsdag aften Store Scene på Jelling Musikfestival. Den sydjyske entertainer optrådte for et fyldt publikum med nyt show, nye sange og hemmeligheder.

Et scenetæppe med et billede af himlen blev trukket til side.

En mand i lysegrønt kom ud og råbte i mikrofonen.

- Hvad så Jelling, har vi det godt?

Jelling Musikfestival blev nemlig sparket i gang med en kunstner fra egen egn.

Malte Ebert satte gang i fire dages musikfest foran et larmende publikum på Store Scene. Med sit band gav han de fremmødte forsmag på et nyt katalog af sange samt ørehængere som 'Hader Det' og 'Hvor Blev Du Af' og gamle kendinge som 'Model' fra sin tid som Gulddreng.

TV SYD slog på tråden inden hans debut på den største af scenerne, som han mener er kulminationen på flere års arbejde.

DSC01424.JPG
Foto: Emma Rixen Hedegaard

- Jeg spillede på en af de mindre scener for fire år siden. At få lov at åbne Store Scene er helt fantastisk. Det er noget, jeg har set frem til i rigtig lang tid, sagde han og tilføjer om at stå på sin hjemmebane: 

- At spille foran sit hjemmebanepublikum er bare noget helt særligt, fortalte han nogle timer før showet.

Ebert spillede første gang på sin hjemmebane i 2016. Dengang var det som Gulddreng, og i 2019 indtog han festivalen for første gang i eget navn.

17 shows

Jelling var første stop på en 17-shows lang turne rundt i det danske sommerland, mens det er anden turne for ham i år.

Tidligere på året var han forbi landets største byer og Vejle Musikteater, hvor han fremførte sit show 'Mellem Himmel og Jord'. Et show der blandede teater, komik og musik.

Det var derfor en opvarmet artist, der optrådte som den dejligste boy blandt festivalgængerne, mens dagen bevægede sig mod solnedgangen.

Vejletruppen var med på scenen for at fejre oprykningen til Superligaen.
Vejletruppen var med på scenen for at fejre oprykningen til Superligaen.
Foto: Emma Rixen Hedegaard

Jelling Musikfestival har en speciel plads i hjertet for ham.

- Jelling var min første festivaloplevelse. Det var stedet, jeg kom til, da jeg var en ung knægt. Som 12-13-årig samlede jeg pant med min fodboldklub, og så var jeg der sidste skoledag med folkeskolen. I gymnasiet var jeg der også, så det har ligesom været en festival, der altid har været der, sagde han.

Med sig på scenen havde han spillere fra Vejle Boldklub, som skrålede med på fodboldsangen 'Dø For Vejle'. Det var en måde at takke vejlenserne for den opbakning, han har fået.

- Jeg føler, jeg har forsøgt at give igen med at skrive sange om Vejle. Det er jo mit hjem, og det er skønt at vende tilbage.

Daniel Just Schram, TV SYD
Rødt og hvidt konfetti blev skudt ud mod publikum ved koncertens slutning.
Foto: Daniel Just Schram, TV SYD

Travleste år

Ud fra afspilninger på diverse streamingtjenester har Malte Ebert haft svært ved at leve op til samme antal som Gulddreng.

Alligevel blev billetterne til hans netop overståede turné revet væk. Derudover fik han et af sine folkelige gennembrud sidste efterår, da han sang sangen 'Kalde Dem for Du' til den udsatte fejring af dronning Margrethes 80 års fødselsdag.

DSC01483.JPG
Foto: Emma Rixen Hedegaard

Og i december toppede han hitlisterne med titelmelodien til DR's julekalender, 'Julehjertets hemmelighed'.

Succesen har betydet, at han i år er i gang med det hårdeste år i en indtil videre syv år lang karriere som hitmager.

- Det er helt klart et af de travleste år. Forårsturen trak ud, og så er det direkte over i en sommer. Så der er travlt, men det er også kulminationen på mange gode år, og sidste år skete der mange gode ting. Så jeg glæder mig til at møde publikum med de sange, jeg har haft med i bagagen siden sidst, sagde han.

Jelling Musikfestival varer til og med søndag. Udover Malte Ebert indtager Benjamin Hav og Nik & Jay Store Scene på festivalens første dag.