29 mænd med mave vil i form til prinseløb

Kronprins Frederik løber en halvmaraton fordelt på fem byer næste år – en af dem er Esbjerg. Her har en flok mænd sat sig for at komme i form, så de kan løbe sammen med kronprinsen.

De er ikke helt unge længere. De er ikke så hurtige længere. De er heller ikke helt så slanke længere. Men alligevel har de besluttet sig for at løbe med kronprinsen, når han kommer til Esbjerg for at løbe på sin 50-års fødselsdag næste sommer.

- Jeg er med på den værste. Vi træner jo ikke for at blive yngre. Vi træner i håb om at få lov til at se solen stå op i morgen, Kaj Pedersen til TV SYD.

Første skridt var et møde i fredags. Her hilste de 29 deltagere på hinanden, fik en række informationer og mødte den fysioterapeut og fitnesstræner, der skal hjælpe dem på vej mod målet. 

- Jeg tror, de har lidt forskellige forudsætninger. Nogle kan gå 200 meter og puste. Nogle kan gå to kilometer, før de puster. Så det bliver sjovt at starte op, siger Rie Lindholm, der er mændenes fitnessinstruktør, til TV SYD.

Mændene skal ud på en royal mil; 1,609 kilometer i Esbjergs gader den 21. maj 2018. Det lyder måske overkommeligt for de fleste, men for nogle af disse meget utrænede mænd er der lang vej igen. 

- Konditionen er langt nede jo.

- Måske skulle jeg danne bagtrop på dagen og samle dem op, som halter lidt bagud, siger Rie Lindholm.

Kammeratskabet og humoren er vigtig for at nå målet. Det gælder ikke kun om at løbe så stærkt som muligt.   

- Det ville da være dejligt, men hånden på hjertet, så må jeg nok indrømme, at det bliver i et adstadigt tempo, siger Poul Svendborg Sørensen.