Dronningens dag i Vejle minut for minut

Regentparret Dronning 16.31 og Prins Henrik gæstede Vejle onsdag. Vi fulgte dem tæt hele dagen her på TV SYD - både i denne live-blog, på TV SYD+ og på www.tvsyd.dk. God fornøjelse! Send os dine videoer og fotos af Dronningen på [url=https://www.facebook.com/tvsyd?ref=hl]Facebook[/url], Twitter eller Instagram. Husk at tagge dem #tvsyd.

21.30: Kongeskibet Dannebrog sejler nu fra Vejle Havn. Der er stadig mange publikummer og de synger lystigt, som skibet forlader havnen. Der bliver samtidig skudt fyrværkeri af. En flot afslutning på en kongelig dag i Vejle. Vi lukker hermed for dagens liveblog. Tak fordi I fulgte med.

 

Du kan her se Regentparrets farvel til Vejle med musik, sang og fyrværkeri (Varighed: 03:46).

21.00: Gæsterne ved aftenens reception har nu forladt Kongeskibet Dannebrog. Der gøres klar til, at skibet sejler.

19.02: De første gæster ankommer nu til Regentparrets reception på Kongeskibet Dannebrog til musik. Der er fortsat højt humør på havnen.

 

VIDEO: Du kan her se de første gæster ankomme til Regentparrets reception (Varighed: 0:51 min.)

16.43: Den lange live-transmission på TV SYD+ er slut. Men vi slipper ikke helt, for du kan følge med i dagens nyhedsudsendelser, der bliver sendt fra det mobile studie i Vejle med Dannebrog i baggrunden. Dog sendes den sene udsendelse kl. 22.25 fra studiet i Kolding. Vi holder en pause i live-bloggen og vender retur, når Kongeskibet forlader Vejle i aften.

 

16.39: Krone 1 og regentparret ankommer til Dannebrog. Der er dømt pause indtil 19.30, hvor Dronningen inviterer byens spidser til reception på Kongeskibet. Dronningen og Prinsgemalen er ombord.

16.34: Regentparret forlader lystbådehavnen og kører mod Kongeskibet Dannebrog.

 

VIDEO: Regentparret ankommer til Kongeskibet Dannebrog efter en lang dag i Vejle. (Varighed: 1:19 min.)

16.14: Første punkt er en demonstration af nogle optimist-sejlere og kajakroere i vandet. Dronningen holder godt fast på den røde hat, idet blæsten er stærk.

16.12: Ventetiden er ved at være ovre. Krone 1 ruller ganske langsomt hen mod lystbådehavnen, hvor Dronningen sættes af. Prins Henrik er sandelig også med. Solen skinner atter på byen, og Dronningen har ikke taget sin jakke på.

 

16.10: Regentparret er tyve minutter forsinket. Ifølge programmet skulle de allerede nu være ankommet sammen til Vejle Lystbådehavn. Men de lader vente på sig.

 

VIDEO: Prins Henrik instrueres i muffin-produktion på Dan Cake i Give (Varighed: 0:16 min.)

15.33: Men først får Prins Henrik en rundtur på Dan Calke i Give. Ejer og administrende direktør Klaus Eskildsen forklarer om virksomhedens muffins for Prins Henrik og vice-borgmester Søren Peschardt. Bonusinfo: Eskildsen har iøvrigt en fortid som professionel fodboldspiller. I 90'erne var han VB-anfører.

 

15.27: Dronningen suser videre efter et kort hvil. Prins Henrik begiver sig snart på vej tilbage til Vejle fra Give, og regentparret samles på Vejle Lystbådehavn. Her modtages det af kommunaldirektør Niels Ågesen og formand for Søsporten Jan Ibsen.

Der er aktiviteter på vandet i form af robåde, kajakker, sejlbåde m.v.

Regentparret ledsages videre ud af molen til en opstillet pavillon og får historien om udviklingen af havneområdet.

Der er udsigt til Bølgen, Klubøen, Den Flydende Kajakklub og Kirk Kapitals kommende domicil, tegnet af den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson.

15.15: Mens Dronningen forlyster sig i Brejning, har Prins Henrik travlt i Give. Han ser på kager på Dan Cake, og på Torvet i Give smager han på whisky og lytter til musik.

 

VIDEO: Hør cafémedarbejder Anni Pedersen holde en kort velkomsttale på Cafe Keller. (Varighed: 0:28 min.)

Cafemedarbejder Anni Pedersen holder en kort og glad velkomsttale for Dronningen på Cafe Keller.
Cafemedarbejder Anni Pedersen holder en kort og glad velkomsttale for Dronningen på Cafe Keller.
Foto: TV SYD

15.05: Dronningen drikker kaffe af et specielt krus med motiv fra Grimms Eventyret om Prinsessen og Frøen. Pressen må forlade cafeen, så kaffen kan nydes i fred og ro.

15.02: Cafémedarbejder Anni Pedersen holder en kort velkomsttale, hvorefter Dronningen taler kort med beboer Jimi Holm Jensen, der glæder sig til at få sin egen lejlighed i en af de nye boliger. Han bruger sin iPad til at vise fotos af sit nye hjem. Han var træt af at dele badeværelse med Tim og Jan - nu har han sit eget.

 

14.56: Krone 1 fragter nu Dronningen til Cafe Keller. Dronningen gav noget utraditionelt menneskerne bag hegnet en high-five løbetur og gik derefter indenfor til kaffe og æblekage og måske en lille lur efterfølgende.

14.46: Bussen ankommer til Rubens Verden, og Dronningen stiger ud vinkende til de mange flagende mennesker. Hun har borgmester Arne Sigtenbjerggaard ved sin side. Ved den røde løber mødes hun af Kirsten Tønnesen og daglig leder af LæringsCenter Brejning, Kit Kielstrup.

14.24: Cafe Keller er allerede propfuld af gæster, der forventningsfulde ser frem til Dronningens ankomst.

 

14.21: Dronningen ankommer til lystbådehavnen i Brejning, hvor hun skifter fra Krone 1 til en bus. Alle steder, Dronningen indfinder sig, bliver hun mødt af masser af børn og voksne med dannebrogsflag og godt humør.

13.54: Vi er tilbage. Prins Henrik forlader frokosten i Spinderihallerne for at begive sig mod Give og Dan Cake i Krone 101. Dronningen forlader også etablissementet for at køre til Brejning.

 

VIDEO: Dronningen danser til musikken i forbindelse med Røde Mølle. (Varighed: 0:33 min.)

6-årige Simon Egebæk fra Bredballe overrækker Dronningen et helt særlig buket ved Spinderihallerne.
6-årige Simon Egebæk fra Bredballe overrækker Dronningen et helt særlig buket ved Spinderihallerne.
Foto: Teis Tullin, TV SYD

12.41: Vi holder frokostpause sammen med regentparret og vender tilbage, når Dronningen skal til De Kellerske Institutioner i Brejning. Regentparret skilles for en stund, idet Prins Henrik tager til Give for at besøge virksomheden Dan Cake og høre musik på torvet.

 

12.40: Frokostpause. Dronningen og Prinsgemalen spiser frokost med 120 officielt inviterede gæster i Spinderihallerne. Maden leveres af Restaurant Remouladen, der ligger på Vejle Lystbådehavn, som Dronningen senere på dagen besøger.

12.20: Tid til introduktion af det spændende sted Spinderihallerne. Regentparret vises rundt i de forskellige værksteder med tilhørende forklaring fra forskellige personer.

12.12: Dronningen ankommer til Spinderihallerne i Vejle midtby. Her overrækker den 6-årige Simon Egebæk en helt særlig buket. En digital udgave, der har taget 100 timer at producere i det digitale værksted. Bl.a. ved anvendelse af 3D-printer.

 

12.00: Dronning Margrethe og Prins Henrik forlader Good Food. Iøvrigt godt hjulpet af vice-borgmester Søren Peschardt. Nu kører Krone 1 ned til Spinderihallerne i Vestbyen.

11.37: Regentparret ankommer til Good Food på Store Grundet Allé.

 

VIDEO: Dronningen ankommer til Vejle Rådhus, hvor borgmesterens barnebarn, Anne-Sofie Sigtenbjerggaard på 6 år, overrækker Dronningen blomster på rådhusets trappe. (Varighed: 1:07 min.)

Mathilde og Olivia holder en kulturel fridag i anledning af Dronningens besøg. De venter på hende på Rådhustorvet.
Mathilde og Olivia holder en kulturel fridag i anledning af Dronningens besøg. De venter på hende på Rådhustorvet.

11.23: Regentparret forlader rådhuset for at tage op i nordbyen til den familieejede virksomhed Good Food. Virksomheden har frabedt sig, at pressen kommer med indenfor.

11.13: Kongeskibet har været en tur ude af havnen for at vende. Skibet er nu tilbage ved kajen.

10.58: Dronningen får i amtsrådssalen overrakt gaven fra Vejle Kommune. Det var smykker (slipsenål og broche), der relaterer sig til Jelling Monumentet og danmarkshistorien.

10.50: Borgmesteren opfordrer regentparret til at træde ud på rådhusets balkon for at hilse på de mange fremmødte mennesker på torvet. I et minuts tid vinkede regentparret på balkonen.

10.45: Regentparret ankommer til rådhuset, hvor borgmester Arne Sigtenbjerggaards barnebarn Anne-Sofie Sigtenbjerggaard, 6 år, overrækker Dronningen blomster. Borgmesteren tager derefter officielt imod. Han holder velkomsttale i den gamle byrådssal omkranset af hele byrådet. Byrådssalen er ombygget og renoveret i forbindelse med kommunalreformen i 2013.

10.30: Dronningen sætter sig ind i Krone 1 for at køre gennem Vejles gader til rådhuset i gågaden. Nu er der mulighed for at hilse på Dronningen i gaderne.

 

10.20: Det regner! Solen har ellers skinnet hele morgenen.

10.09: Borgmesteren følger Dronningen tilbage til Dannebrog, hvor det er tid til "privattid" i et kvarters tid, inden turen går til rådhuset. Måske en tiltrængt rygepause.

10.05: Regentparret bevæger sig hen ad den røde løber og hilser på velkomstkomiteen med blandt andre Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Derefter kommer turen til folket, altså de mange vejlensere, der har taget opstilling ved kajen.

10.03: Dronning Margrethe og Prins Henrik er netop gået fra borde. Den Kongelige Livgardes Musikkorps spiller Kongesangen.

09.54: Man kan regne med Kongeskibet. Det overholder tidsplanen til punkt og prikke. Dannebrog er nu ved at lægge til kaj, og det er præcis på klokkeslæt.

09.46: Tænd for tv'et eller gå på tvsyd.dk: Den direkte udsendelse på TV SYD+ er i gang. Vores reportere er klar i hele byen - på havnen, på rådhuset og i Spinderihallerne.

 

09.38: Du kan se hele Dronningens program her.

 

09.30: Velkommen til seks en halv times live-blog om Dronning Margrethes og Prins Henriks officielle besøg i Vejle denne onsdag i september.

Jeg vil her forsøge at guide dig gennem regentparrets dag, og forhåbentlig vil du selv bidrage med dine egne videoer og fotos. Husk at tagge dem #tvsyd, når du lægger dem på Instagram, Twitter eller vores Facebookside.

VIDEO: Dronningen og Prinsgemalen ankommer til Vejle onsdag morgen og hilser på de mange fremmødte. (Varighed: 1:07 min.)