29-årig sendt i fængsel for at skubbe til 18-årig fodbolddommer

En 29-årig mand, der lørdag den 5. september sidste år skubbede til den da 18-årige fodbolddommer Julie Alsbro i en serie 4-kamp i Egernsund, er blevet idømt 20 dages fængsel for sin handling.

Retten i Sønderborg skulle tirsdag tage stilling til en episode i en fodboldkamp i serie 4 mellem Egernsund KIF og Egen UI på Egernsund Stadion lørdag 5. september sidste år.

Kampen blev dømt af den da 18-årige Julie Alsbro fra Aabenraa, som omkring 25 minutter før kampens afslutning udviste en 29-årig Egernsund-spiller i ti minutter for brok og protester.

Da spilleren forlod spillepladsen og passerer Julie Alsbro, skubbede han til hende, sendte en spytklat i retning af hende og råbte ”møgluder”.

Han har siden da af DBU Jylland fået karantæne i seks kampe som den sportslige straf efter episoden, som også blev meldt til politiet.

Den 29-årige valgte at blive væk fra retssagen i går, men da hans advokat var mødt op, valgte dommeren at behandle sagen. 

Efter forklaringer fra Julie Alsbro og en af kampens spillere mundede retssagen ud i en dom på  20 dages ubetinget fængsel til den 29-årige mand for det fysiske overgreb i form af selve skubbet. Under sagen henviste anklageren til, at den nu dømte tidligere er straffet for vold - senest for otte år siden. Det fortæller JydskeVestkysten.

Den tiltalte nægtede sig via sin forsvarer skyldig, og forsvareren bad om betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Sagen satte fokus på dommernes tryghed

Overgrebet mod den nu 19-årige Julie Alsbro blev meget omtalt - og har bl.a. ført til, at DBU Jylland har sat fokus på fodbolddommernes sikkerhed.

I marts måned lagde DBU Jylland en plan frem for at øge sikkerheden for breddefodboldens dommere.

Julie Alsbro, der fortsat er aktiv dommer, er rykket op i serie 3 og har dermed taget endnu et skridt til at opfylde drømmen om at rykke længere op i rækkerne og få en karriere som fodbolddommer i Superligaen.