Politiet leder efter flere bomber fra nedstyrtet fly

Mandag besluttede den lokale beredskabsstab at udvide afsøgningen for bomber på en mark ved Sønderborg, hvor en lokal forening fandt de første to.

Området for bombesøgningen på en mark ved Sønderborg skal udvides. Det blev besluttet, da den lokale beredskabsstab mødtes mandag, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mødet handlede om to bomber fra Anden Verdenskrig, der blev fundet af den lokale forening Air Force Memorial Center Als på marken lørdag den 29. oktober.

Bomberne stammer fra et bombefly, der styrtede ned på marken under krigen.

- Vi skal jo sikre os, at der ikke er flere bomber. Der var flere bomber om bord på det fly, som styrtede ned. Nogle eksploderede, nogle gjorde ikke.

- Nu har vi så fundet to, og vi skal være helt sikre på, at der ikke er flere, siger Tage Jehn, politiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Forskellige sprængningsmetoder i spil

På mødet blev der også præsenteret flere metoder til en kontrolleret sprængning af de to bomber.

Beredskabsstaben består af den strategiske ledelse for politikredsens kommuner, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen, Forsvaret, Politiet og Ammunitionsrydningstjenesten.

- Når den rette løsning er valgt, vil myndighederne orientere berørte borgere i området i god tid, lyder det i pressemeddelelsen.

Informationen vil indeholde oplysninger om tidspunktet for sprængningen.

Derudover forholdsregler der er nødvendige at tage ved selve sprængningen omkring sikkerhedsafstand, afspærringer, forholdsregler for beboere og lignende.

Der blev også drøftet, hvilken indvirkning sprængningen kan få på omgivelserne.

- Der er forskellige grader af trykpåvirkning, og det arbejder vi på at få klarlagt, siger Jehn.

Området er fortsat afspærret, og politiet opfordrer borgerne til at holde sig væk.

Det var nogle historieinteresserede personer på udkig efter det gamle flyvrag, som fandt bomberne.