For lavt stofskifte rammer langt flere end ventet

Bliver du tyk, selvom du ikke spiser meget? Er du stresset og har du tendens til depression? Så er du måske én af de mange, der lider af for lavt stofskifte. Ny forskning tyder på, at hver 10. dansker har for lavt stofskifte.

Hidtil har man vurderet, at det kun er to procent af befolkningen, der er ramt af for lavt stofskifte, men tallet er langt højere, og lægerne ved slet ikke nok om sygdommen.

Det konkluderer Helle Sydendal i bogen Få Livet Tilbage, der netop er kommet i handlen. Bogen er bl.a. baseret på egne erfaringer og på en endnu ikke offentliggjort undersøgelse.

Har du for lavt stofskifte? Test dig selv og få gode råd på lavtstofskifte.info

Et af de store problemer er, at lægerne ikke har fulgt med i udviklingen på området og derfor blindt stoler på de blodprøver, der bliver taget, når der mistanke om en stofskiftesygdom. Man kan nemlig godt have for lavt stofskifte, selvom tallene i blodprøven ligger, som de skal.

Oveni det hele får mange af de patienter, der så endelig får konstateret for lavt stofskifte, efterfølgende en forkert behandling.

Christina Gjelstrup Andersen fra Sønderborg har mærket problemet på egen krop.

Læs Christinas blog her

Har du erfaringer med for lavt stofskifte eller den modstand man møder hos lægen?

Deltag i debatten og del dine erfaringer på www.facebook.com/tvsyd

Landsforeningen for stofskiftepatienter, Thyreoidea, vil i den kommende tid sætte fokus på problemet i forbindelse med en international Thyreoidea Dag.

Få mere hjælpe og vejledning omkring stofskiftesygdomme på landsforeningens hjemmeside - www.thyreoidea.dk

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30