TV der bevæger dig

Nye Borgerlige er i fuldt ræs højre om Thulesen Dahl

Torsdag aften vil Nye Borgerlige forsøge at danne ny vælgerforening i Sønderborg. De burde holde det på Padborg Park, for der er gang i et heftigt ræs til højre i dansk politik, siger kommentator.

TV SYDs politiske kommentator Poul-Erik Thomsen: De nye er på vej højre om Dansk Folkeparti. Foto: TV SYD

Torsdag godkendte Social og Indenrigsministeriet Nye Borgerlige som berettiget til at stille op, næste gang der bliver valg til Folketinget, og dermed er der sat yderlig speed på alle de borgerliges kamp om vælgerne ikke mindst i Sydjyllands Storkreds, hvor Dansk Folkeparti ved sidste valg slog Venstre som det største parti.  

Nu er der sat ekstra fart i ræset mod vælgernes gunst højre om Kristian Thulesen Dahl, ikke alene med Nye Borgerlige som konkurrent men også med Danskernes Parti, som ligeledes gør sig til overfor vælgerne senest med en asylspray-happening på gågaden i Haderslev. En optræden som har medført en sigtelse for racisme og overtrædelse af våbenloven til partiets stifter, Daniel Carlsen.

Torsdag aften vil Nye Borgerlige stifte en ny vælgerforening i Sønderborg. Mødet finder sted på Sønderborg Rådhus, men det burde holdes på racerbanen Padborg Park i stedet, siger politisk kommentator på TV SYD, Poul Erik Thomsen:

-Det spændende bliver at se, hvor meget de nye konkurrenter får Dansk Folkeparti til at skærpe tonen. De nye vil have Danmark ud af EU, lukke grænsen helt og foretage asylbehandling lige der. Hvad siger Thulesen Dahl til det, spørger Poul Erik Thomsen retorisk og tilføjer:

- Der er virkelig gang i de borgerlige lige nu.

- der er virkelig gang i de borgerlige lige nu.

Poul Erik Thomsen, politisk kommentator, TV SYD

Han sammenligner Nye Borgerlige med det nye stærkt højredrejede parti syd for grænsen, Alternative für Deutchland, som er ved at vende op og ned på magten i Tyskland, senest vandt partiet hver femte vælgers stemme ved septembervalget i delstaten Mecklenburg-Vorpommern nord for Berlin. Alle andre, også forbundskansler Angela Merkels konservative CDU, stod tilbage som tabere.

Læs også Nye Borgerlige på vej med vælgerforeninger

jeg anser det for sikkert, at der nu skrues heftigt op for kampen højre om i dansk politisk retorik.

Poul Erik Thomsen, politisk kommentator, TV SYD.

- Det vil vise sig, om Nye Borgerlige bliver Danmarks pendant til AfD i Tyskland, men jeg anser det for sikkert, at der nu skrues heftigt op for kampen højre om i dansk politisk retorik, siger Poul Erik Thomsen.    

 

Mest sete på tvsyd.dk