Spejdernes Lejr har et topprofessionelt beredskab

Lejren fungerer som sin helt egen by – med frivillige brandmænd, ambulancereddere og hospital.

Selvom spejderne har styr på deres åbne ild, så har lejrbyen alligevel et ganske imponerende beredskab, der er klar til at rykke ud, hvis uheldet skulle ske.

Alarmberedskabets vagtcentral tager telefonen, når spejdere eller forældre ringer ind i nød.

- Vi har skærme, der hele tiden holder os underrettet i, hvad der sker vejrmæssigt og med trafikopgaver, siger Bo Ougaard, der er beredskabsleder på Spejdernes Lejr.

quote

Det er meget tæt på en tro kopi af samfundet udenfor lejren. Vi er nødt til at have vores eget beredskab, for ambulanceredderne fra Sønderborg ville ikke kende området.

Bo Ougaard, beredskabsleder, Spejdernes Lejr

Beredskabet har deres helt egne ambulancer, tre styk i alt, der kun skal varetage opgaver i den nyopståede, midlertidige by.

- Det er meget tæt på en tro kopi af samfundet udenfor lejren. Vi er nødt til at have vores eget beredskab, for ambulanceredderne fra Sønderborg ville ikke kende området, forklarer beredskabslederen.

Køretøjerne er stillet til rådighed af myndigheder og institutioner fra det offentlige, herunder Brand og Redning, Falck og lufthavnen.

Alle blandt de 500 beredskabsfolk får ikke en krone for deres arbejde, men det betyder ikke, at hvem som helst kan komme og slukke brænde.

- Det kan du desværre ikke. Kun hvis du har de kompetencer, der skal til for at være brandmand, slutter Bo Ougaard.

Beredskabslederen forklarer endelig at fællesskabet på lejren betyder alt. Det gør at beredskabet kan flytte rundt på ressourcer og løfte uanede mængder af opgaver.