Oversigt

Danmark slider sig til VM-bronze

Danmark rejste sig i Boxen ovenpå nederlaget til Norge lørdag og vandt med 28-27 over Sverige i kampen om bronzemedaljer ved VM.

Det krævede hårdt slid, for lidt ligesom tidligere var Danmark ved at smide det hele på gulvet.

Men de danske håndboldkvinder holdt modsat i semifinalen fast.

- Det betyder rigtig meget at slutte af på denne måde og med det aftryk og den følelse, vi kommer afsted med, sagde landstræner Jesper Jensen til TV 2 efter kampen.

Debut til Esbjerg-spiller

Team Esbjerg-spilleren Kaja Kamp fik debut på landsholdet i bronzekampen.

Hun blev lørdag hentet ind i VM-truppen som erstatning for Kathrine Heindahl, der kom slemt til skade i semifinalen. Og hun gjorde det godt.

Efter 22 minutter scorede hun sit første mål.

Efter en veludført første halvleg forsvandt kreativiteten i offensiven mod nogle meget aggressive svenske forsvarsspillere.

En dansk pauseføring på tre blev lavet om til en svensk føring på ét mål med godt ti minutter igen.

19 minutter inde i anden halvleg kom den svenske udligning og kort efter også en blågul føring. Men et par gode danske angreb og en vigtig redning af Sandra Toft fik Boxen til at ånde lettet op.

Danmark har under Jesper Jensens ledelse vundet medaljer ved de tre seneste slutrunder. Det er blevet til to gange VM-bronze og EM-bronze.