Oversigt

Minkerstatning stiger med milliarder efter nye opgørelser

Erstatningen til de tidligere minkavlere bliver væsentligt højere end forventet, efter at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri blandt andet har fundet en regnefejl i opgørelserne.

Det skriver Finans på baggrund af en orientering, ministeriet har givet til Folketingets finansudvalg.

Erstatningerne ventes at blive omkring to milliarder kroner højere.

Regnefejlen består i, at man i udregningerne af erstatninger er kommet til at indregne løn til minkavlerne to gange. Det har givet et forkert billede af produktionsomkostningerne, hvilket på papiret har forringet minkavlernes indtjening, skriver mediet.

Det endelige beløb er stadig usikkert

Dertil har de første afgørelser om erstatning vist et højere erstatningsniveau per produceret minkskind, end det oprindeligt blev estimeret, ligesom flere elementer indgår i erstatningsordningen end oprindeligt antaget.

Minkavlernes erstatning har hidtil været skønnet til at være 8,9 milliarder kroner i alt.

Med den nye beregning vil beløbet således stige til over 10 milliarder kroner.

Det er dog et tal, der stadig vil være behæftet med usikkerhed, da ministeriet mangler at konsolidere udregningen, skriver Finans.

Minister for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri, Jacob Jensen (V), understreger også, at det endelige beløb stadig er usikkert.

- Det vigtigste for mig er, at minkavlerne får den fuldstændige erstatning og kompensation, som de har ret til, så hurtigt som muligt. Og det er vi heldigvis godt på vej med, så vi kan få sat et værdigt punktum i denne sag, skriver han til Finans.