Skolestart: Politiet gennemfører kontroller ved skoler i hele landsdelen

I denne uge begynder mange børn i skole. I den forbindelse tjekker politiet adfærd i trafikken, hastighed og brug af seler.

Uge 32 er lig med skolestart, og derfor kommer der til at være travlt på vejene ved og omkring skolerne i hele landsdelen.

Det er dog ikke kun børn, unge og forældre, der kommer til at befinde sig ved skolerne i morgentimerne.

Også Syd- og Sønderjyllands Politi er klar til skolestart, når mange børn i den kommende tid har første skoledag. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Glemmer selen

Og første skoledag betyder altså også mange små, nye og urutinerede trafikanter i den travle morgentrafik.

- Det er vigtigt, at skolevejene er sikre, så vi gennemfører også kontroller i år. Hvert år oplever vi, at bilister kører for hurtigt ved skolerne og tager for lidt hensyn til andre trafikanter, ligesom mange undlader at bruge sele på sig selv og ens børn, udtaler politikommissær Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sikre skoleveje

Derfor vil politiet gennemføre kontroller ved skoler i hele politikredsen i den kommende tid.

- Vi sætter massivt ind og håber, at vores indsats er med til at gøre skolevejene sikre. Derudover vil jeg gerne opfordre forældre til at tale om trafik med deres børn og træne med dem, så de lærer at færdes i trafikken og træffe sikre valg, siger politikommissær Mads Bruhn Lund.

Kontrollerne gennemføres i uge 32 og 33. Politiindsatsen vil være koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på bilernes hastighed, om børn og voksne er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele, samt på skolepatruljernes arbejde og forældrenes adfærd, herunder parkering i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.