3F bliver ikke inddraget i Bios' vagtplaner

Selvom redderne i Bios har tegnet overenskomst med 3F, så har 3F endnu ikke set en vagtplan fra Bios. I 3F undrer de sig.

- Jeg har ikke set vagtplaner fra Bios selv af. Overhovedet ikke. Det undrer jeg mig dybt over.

Sådan siger 3Fs Jan Villadsen, der er formand for 3F's transportgruppe, der organiserer redderne. 3F undrer sig over, at man fra Bios' side ikke fremviser vagtplanerne til reddernes fagforbund, selv om det er den normale procedure.

Det er dog ikke det eneste, som 3F undrer sig over. De kan heller ikke forstå, hvorfor Region Syddanmark ikke inddrager dem.

- Det undrer mig meget, at regionen kan sidde og godkende vagtplaner, og at de ikke inddrager os. Det er trods alt os, der har overenskomsten. Det er os, der har søgt dispensationen sammen med arbejdsgiverforeningen. Så de må have nogle rigtig kloge folk nede ved regionen, mener Jan Villadsen.

Grunden, til at 3F gerne vil se vagtplanerne, er, at de frygter, at Bios ikke overholder reglerne for vagtplanerne.

- Ud fra det vi hører, det vi ser, og det folk melder ind, så lyder det ikke som om, at vagtplanerne er i orden, hverken i forhold til overenskomsten eller arbejdsmiljøloven, siger Jan Villadsen.

Derfor er 3F også ved at overveje, hvilke sanktionsmuligheder de har.

- Vi kan bede arbejdstilsynet om at gå ind og se, om de overholder den dispensation, der er, på 24-timers vagter. Vi kan jo begynde nu, og formentlig kommer der nogle vagtplaner ind fra nogle reddere inden så længe, hvor vi kan rejse sager på, slutter Jan Villadsen.