Over 6o smuglere taget ved grænsen

Det er forbudt at tage mere end 14 rammer øl med fra Tyskland, men der er stadig mange, der forsøger at tage for meget med hjem.

Skat har i over 60 tilfælde i år afsløret varebiler og trailere på vej over den dansk-tyske landegrænse proppet med tusinder af øl- og sodavandsdåser. Så sent som i denne uge gik syv storsmuglere i nettet i forbindelse med en større kontrol. I gennemsnit havde de hver over 200 rammer øl og vand med over grænsen, og det er langt over grænsen på de omkring 14 rammer øl, som private lovligt må tage med til Danmark uden at betale afgift, skriver JydskeVestkysten.

Købt til videre-salg

Den grænse må kun overskrides, hvis man kan dokumentere, at det er til eget brug. Alligevel ser tolderne gang på gang at hele paller af øl fra de tyske grænse-kiosker bliver forsøgt smuglet ind i landet.

Hver gang det lykkes, går den danske stat glip af store summer i afgifter.Ifølge afdelingsleder hos smuglerikontrollen i Skat Syddanmark, Carl Andersen, bliver de indsmuglede øl solgt ulovligt videre fra garager og bagagerum i Nordjylland, hvor folk har længere til de billige øl end sydjyderne.

Mere kontrol på vej

I finansloven for næste år er der afsat flere midler til en øget indsats ved grænsen, og det får nu Skat til at varsle endnu flere kontroller mod øl-smugleriet.
 
- Vi vil forsøge med alle midler at gøre livet så surt som muligt for de her professionelle smuglere, fastslår Carl Andersen, som nok engang langer ud efter grænsekioskerne.

- Vi bliver nødt til endnu en gang at appellere til dem om ikke uhæmmet at sælge øl i så store mængder. I mine øjne burde de jo vide, at det ikke er til eget forbrug, når man køber en hel palle øl eller sågar flere. Der er immervæk tale om 100 rammer øl, siger Carl Andersen.