TV der bevæger dig

Politiet: "Stormflodsturister" skal holde sig væk

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer folk til at holde sig væk fra oversvømmede kyster, da de ellers er nød til at indsætte mandskab for at holde nysgerrige væk.

Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra oversvømmede områder, da det besværilggør beredsskabets arbejde. Foto: Michael Nielsen

Kystvejen i Aabenraa er onsdag eftermiddag blevet spærret for færdsel på strækningen fra Tøndervej til H. P. Hanssensgade, fordi der er alt for megen trafik til havnen af nysgerrige, og det besværliggør politiets arbejde. Kl. 17:50 blev Kystvejen åbnet igen.

Også Kolding Kommune er generet af stormflodsturister, som både generer redningsarbejdet, men der og stor også risiko for at sidde fast i de oversvømmede områder, og kommunikationskonsulent Lar Svoger beder folk holde sig væk fra de oversvømmede områder.

- Folk kommer for tæt på, og det er ikke smart at holde med en bil, hvor man ikke kan se vandkanten, så kan det gå grueligt galt. Vi vil helt bruge vores kræfter på at sikre folks huse og bygninger, og ikke redde stormflodsturister, siger Lars Svoger til TV SYD.

Også i Sønderborg lukker man nu for andgang til havneområdet ved Sønder Havnegade i bil, da nysgerrige hindrer hindrer redningskøretøjerne i at komme ind i området. Borgerne bedes holde sig væk fra stedet, så beredskabet kan komme, lyder opfordringen fra politiet.