TV der bevæger dig

Professor foreslår sluse tværs over Flensborg Fjord for at forhindre oversvømmelser

Byg en sluse og kom i dialog med Danmark om det, lød det på debatmøde om stigende vandstande og oversvømmelser.

Flensborg og de syd- og sønderjyske østkystbyer blev oversvømmet af en stormflod i januar sidste år. Her er det Flensborg.

Flensborg bør komme i dialog med Danmark om at bygge en sluse tværs over Flensborg Fjord som værn mod fremtidens forventede flere og voldsommere stormfloder, sagde pensioneret professor Horst Sterr fra Kiels Universitet ifølge Flensborg Avis tirsdag aften, da der var debatmøde på Flensborg Rådhus om stigende vandstande.

- En sluse vil være et effektivt værn mod kommende stormfloder. Den vil stå åben  
med fri passage i 99 procent af årets dage, og den vil være til at styre i en fjord som Flensborg Fjord, sagde professoren, som har klimaforandringer som speciale, og tilføjede, at danskerne skal indrages fra begyndelsen.
- Men de er jo for innovative løsninger, sagde han og oplyste, at byen Rostock ud til Østersøen længere mod øst i Tyskland seriøst overvejer lignende tiltag.

Vi må gøre alt, hvad der er muligt, ellers kan vi godt sige farvel til vores gamle midtby.

Claudia Tackla Zerfeld, leder af Flensborgs afdeling for byudvikling og klimabeskyttelse.

I flere vintre har Flensborgs indre by været hårdt ramt af oversvømmelser, og byen arbejder med forskellige tiltag som blandt andet spunsvægge i havnen og højere byggeri.

I samme båd

- Vi må gøre alt, hvad der er muligt, ellers kan vi godt sige farvel til vores gamle midtby, sagde Claudia Tackla Zerfeld, leder af Flensborgs afdeling for byudvikling og klimabeskyttelse, ifølge avisen på debatmødet.

Flensborg og de syd- og sønderjyske østkystbyer er i  samme båd, når det gælder stormfloder og oversvømmelser. Senest i januar sidste år blev Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Flensborg ramt, da en stormflodsbølge rullede ned gennem Østersøen. Se billederne her:

Læs også Se billederne: Veje og haver stod under vand

 

Mest sete på tvsyd.dk