Regionsrådspolitiker blander sig i debat om de europæiske mindretal

Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum mener, at der skal bruges penge på at renovere en bygning i Flensborg, der skal huse et hjemsted for alle europæiske mindretal.

Det danske mindretal i Sydslesvig er splittet i debatten om det projekt, der hedder Mindretallets hus.

Sydslesvigsk Forening (SSF) vil gerne bevare det gamle pakhus i Nørregade som lkommende hjemsted for de europæiske mindretal, mens blandt andre Dansk Skoleforening, SdU og Dansk Centralbibliotek mener, at de sagtens kan huse et europæisk mindretal.

Nu blander regionsrådspolitikeren Vibeke Syppli Enrum sig i debatten sammen med DIE LINKEs Herman U. Soldan og støtter SSF, som gerne vil renovere det gamle pakhus. De to politikere mener, at de europæiske mindretal skal repræsenteres mere synligt.

De europæiske mindretal skal ikke være en fodnote i den europæiske virkelighed, siger Vibeke Syppli Enrum.

Begge venstrefløjspolitikere mener, at Flensborg er det rigtige sted for det, de kalder et synligt og handlekraftigt europæisk mindretalscenter i „Mindretallenes hus“.

De støtter derved SSF-formand Jon Hardon Hansens positive holdning til et europæisk mindretalsprojekt, som også kan være et sted for konfliktløsning i de regioner, hvor mindretallene ikke har det nær så godt som det tyske, det frisiske og det danske mindretal.

Renoveringen af det gamle pakhus i Nørregade er vurderet til at koste omkring 20 millioner kroner, og de omkostninger skal Danmark og Tyskland dele.