En gruppe veninder tog til Kreta og kom hjem med en strikkefestival

I denne weekend afholdes den første 'Masker i Marsken'-festival i Tønder Kommune. En festival der både skal favne håndarbejde og det spirituelle.

Syd- og Sønderjylland har fået en ny festival. En festival, hvor gæsterne både kan få luftet strikkepinde og sanser. En festival, der er født på en græsk ferieø, men som nu skal afholdes for første gang nogensinde i den sønderjyske natur.

'Masker i Marsken' afholdes i denne weekend med omkring 2.000 deltagere, og de kommer fra hele landet.

- Det er en strikkefestival, vi har stablet på benene, hvor vi står på tre ben. Det er marsken, det er mindfullness, og det er masker, siger Kirsten von Wildenradt, der er formand for bestyrelsen bag festivalen.

Og det er tre emner, der hænger godt sammen lyder det fra formanden.

- Der er det i det, at der er 'masker'. Det er alt det med garn, strik og workshops. Så er der mindfulness. Det er det flow, man også kommer ind i. Den sindstilstand, man også kommer ind i, når man sidder og strikker. Det samme bliver man også, når man kommer ud i marsken.

Det startede på Kreta

At 2.000 mennesker i disse dage er samlet til strikke- og sansefestival i Tønder Kommune kan man tilskrive én ting. To forskellige venindegruppers veninders møde på en tur til den græske ferie-ø, Kreta.

- Vi var på et mindfulness-ophold på Kreta, og der kom vi i snak, og på en eller anden måde udviklede det sig til, at vi kunne sagtens få stablet en strikkefestival på benene.

Den idé blev der så hen ad vejen udviklet på. Der kom flere med på vognen, og med tiden kom en bestyrelse - og altså i denne weekend en egentlig festival.

HVAD ER 'MASKER I MARSKEN'?

Festivalen er bygget op om tre elementer:

Masker 

Det er maskerne, der er omdrejningspunktet for festivalen. Vi hylder håndværket, dykker ned i teknikker, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.  

Marsken 

Vi befinder os i Nationalparken Vadehavet – her er der højt til himlen og naturen ligger lige for fødderne af os. Festivalens venues ligger midt i Marsken og skaber en sammenhængskraft mellem masker og marsken.  

Mindfulness 

Fordybelse er nøgleordet – hvor masker og marsken inviterer til mindfulness. Vi skaber rammerne for at kunne fordybe sig og finde ro og rum til det man holder af. Vi tager udgangspunkt i den grundlæggende følelse, der opstår når man strikker, nemlig et bevidst nærvær i nuet, også kaldet mindfulness.

KILDE: Masker i Marsken

Populært fra starten

Er du lige nu på strikke- og mindfulness-festival i marsken, så har du nok også opdaget, at du bestemt ikke er alene. Selvom det er første år, det kommer udover rampen, så er det populært fra starten.

- Vi kan se, at hen over weekenden, der bliver vi 2.000 mennesker, der skal igennem vores forskellige venues, siger hun og uddyber at der også de seneste dage er kommet flere billetkøbere til.

- Så sent som i går (fredag, red.) kan vi se, at der solgt op imod 20 billetter til lørdag og partout, så vi er mega fortrøstningsfulde. Der skal nok komme gang i den.

Og gæsterne kommer ikke bare fra nabokommunerne. Flere kommer langvejs fra.

- Over halvdelen af vores besøgende kommer fra andre steder end fra Syd- og Sønderjylland. De kommer fra Nordjylland, Sjælland, Fyn og sågar nogle fra Bornholm, siger Kirsten von Wildenradt.

Festivalen startede fredag og løber ind til søndag.

Du kan se programmet på festivalens hjemmeside.