Signe Kragh er influencer og opfordrer sine mange tusinde følgere til at turde være sårbare og tale åbent om deres usikkerheder.

I mange år syntes hun, det var pinligt at fortælle om sin far

26-årige Signe Kragh holdt i mange år historien om sin far skjult, indtil hun en dag besluttede at dele den med sine 135.000 følgere på Youtube.

Signe Kragh knugede nøglen i sin hånd. Det var mange år siden, hun sidst havde brugt den.

Hun stod foran døren til sit barndomshjem i Toftlund, og selvom nøglen passede i låsen, virkede det uvant at bruge den. Hun valgte i stedet at banke på.

quote

Den ene dag var jeg fars pige, og dagen efter følte jeg mig ikke længere velkommen hos ham

Signe Kragh, youtuber og influencer

Da hoveddøren gik op, blev hun budt indenfor med høfligheder, der fik hende til at føle sig som en fremmed.

Det eneste, hun kunne tænke på, var, om hendes ting stadig stod på det værelse, der engang for mange år siden havde haft hendes navn på døren.

- Mine forældre blev skilt, da jeg var fire år, og vores forhold var fint, indtil jeg var 13 år, og han pludseligt ændrede sig. Jeg ved ikke, hvad der skete. Den ene dag var jeg fars pige, og dagen efter følte jeg mig ikke længere velkommen hos ham, fortæller Signe Kragh, som i forbindelse med forældrenes skilsmisse flyttede med sin mor til et andet hus i samme by.

Signe Kragh er vokset op i Toftlund, men bor nu i København, hvor størstedelen af hendes arbejde finder sted. Foruden at optage videoer til sine sociale medier, deltager hun også i events hos diverse brands, blandt andet dem hun samarbejder med som influencer.
Foto: Troels Sørensen, TV SYD

I dag er det 11 år siden, hun bankede på døren for at aflevere nøglen. Selvom netop dét ærinde lykkedes, havde hun inderst inde håbet, at hun den eftermiddag ville have genfundet kontakten med sin far.

- Det gav mig håb, at han var blevet ved med at skrive tillykke til mig på min fødselsdag og ønske mig god jul, men det stoppede også, og for seks år siden opdagede jeg, at han havde blokeret mig på Facebook.

På TV SYD PLAY kan du få Signe Kraghs historie om, hvordan hun i mange år ikke turde fortælle andre om forholdet til sin far, men hvordan én video på Youtube ændrede det.

Den sårbare video

Siden 2017 har Signe Kragh været et kendt ansigt på Yotube. Dengang lavede hun videoer som en hobby, men efter halvandet år gik hun på fuld tid og er i dag en af Danmarks største Youtube-stjerner.

Signes arbejde

Signe Kragh begyndte at lægge videoer på Youtube som en hobby i 2017, og efter halvandet år gik hun på fuld tid og er i dag en af Danmarks største Youtube-stjerner med 135.000 følgere og videoer, der er set over 42 millioner gange.

På sin kanal tester hun både produkter og deler historier om sin hverdag. I nogle tilfælde modtager hun gratis produkter fra virksomheder, som hun viser frem i sine videoer, ligesom hun indgår i samarbejder med brands og bruger sit indhold til at promovere brandets produkter.

Foruden Youtube er hun også aktiv på Instagram, hvor hun deler billeder og videoer med sine 111.000 følgere. 

På sin kanal tester hun produkter og fortæller historier fra sit liv med en humoristisk og underholdende tone, mens hun på Instagram deler æstetiske billeder af sig selv og sin hverdag.

Selvom sjov, spas og polerede billeder havde bragt hende langt, valgte hun for fire år siden at optage en video, hvor hun taler om, at hun ikke har kontakt til sin far.

- Ofte får sociale medier kritik for at være et glansbillede, og det føler jeg også, at jeg selv tager del i, men selvom jeg ved første øjekast ser selvsikker ud, så er det ikke hele billedet. Derfor har det været vigtigt for mig at vise den anden og sårbare side af mig selv, fortæller Signe.

quote

Jeg fandt ud af, at jeg på ingen måde er alene, men det krævede, at jeg turde være sårbar

Signe Kragh, youtuber og influencer

Når hun i dag ser tilbage på overvejelserne bag videoen, erkender hun, at hun også ofte følte sig ensom, fordi hun ikke kendte andre, som havde mistet kontakten til en forælder.

Signe Kragh er influencer og opfordrer sine mange tusinde følgere til at turde være sårbare og tale åbent om deres usikkerheder.
Nogle af Signe Kraghs videoer på Youtube er set over 42 millioner gange. Hendes følgere er ofte unge piger, og derfor er Signe bevidst om, at hun som offentlig person har et ansvar for, hvad hun viser til de unge piger.
Foto: Troels Sørensen, TV SYD

- Jeg brød mig ikke om at tale med andre om det, fordi jeg nogle gange følte, at det var pinligt, at min far ikke havde lyst til at snakke med mig, fortæller hun og uddyber:

- Så jeg tænkte, at hvis jeg lagde det på Youtube, ville der måske være en enkelt eller to, som havde det på samme måde.

Signe Kragh er influencer og opfordrer sine mange tusinde følgere til at turde være sårbare og tale åbent om deres usikkerheder.
Ifølge Represented by Bloggers Delight, Danmarks største blognetværk, kan de største influencere i Danmark tjene op mod 100.000 kroner for et enkelt opslag. Lønnen afhænger til dels af antallet af følgere, mens kendisfaktoren også godt kan spille ind.
Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Aldrig oplevet det før

Responsen fra følgerne på Youtube overraskede hende. Kommentarerne strømmede ind, og det viste sig, at der var mange mennesker, som stod i en lignende situation som Signe.

- Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg fandt ud af, at jeg på ingen måde er alene, men det krævede, at jeg turde være sårbar og tale åbent, siger hun.

Det budskab havde Signe med, da hun holdt oplæg for en gruppe unge i Haderslev, som led i TrygFondens arbejde med at styrke den mentale trivsel blandt unge.

- Personligt har jeg været bekymret for, hvad andre tænkte, hvis jeg delte mine følelser og tanker, for jeg ville helst ikke belemre andre, men jeg har oplevet, at når jeg har været sårbar, så er jeg blevet taget imod med åbne arme, siger hun.

Til TrygFondens arrangement i Haderslev fortalte 26-årige influencer Signe Kragh om, hvordan hun fandt modet til at turde være sårbar på sociale medier, og hvad hun har fået ud af det.
Foto: Line Guldager Hansen, TV SYD

Får nok aldrig svar

Siden Signe som 16-årig afleverede nøglen hos sin far, har hun forsøgt at fortrænge sine følelser, og derfor har det krævet mod at turde gøre noget ved dem.

I januar i år begyndte hun hos en psykolog, som har hjulpet hende med i dag at kunne tale om sin far uden at bryde sammen.

Signe Kragh vil gerne opfordre unge såvel som voksne til at spørge mere ind til deres medmennesker for at høre, hvordan de har det. Det var afgørende for hende, at følgerne på Youtube spurgte ind til hendes far, og deres interesse var med til at give hende skubbet til at turde tale om ham.
Foto: Tina Kragh

Hun er samtidig begyndt at acceptere, at der er mange spørgsmål, som hun nok aldrig får svar på.

Lige som hun accepterer, at det er okay, at hun ikke altid er glad, hverken derhjemme eller på Youtube.

- Det er helt fair at være ked af det. Det har jeg brugt meget tid på at være, men det vigtigste er, at vi taler med nogen om det.

Videoen på Youtube, hvor Signe fortæller om forholdet til sin far, har hun valgt at gøre privat, så andre ikke længere kan se den. Hun fortryder ikke de ting, som hun fortæller i videoen, men i dag ville hun gerne have formuleret sig anderledes.

Her kan du få hjælp, hvis du har det svært

Der findes mange steder, hvor du som ung kan ringe eller skrive til for at få hjælp, hvis du har det svært:

Ung på linje kan kontaktes online eller på  70 12 10 00.

Børnetelefonen kan kontaktes på 116111.

Headspace kan kontaktes online eller telefonisk til de lokale afdelinger.

Psykiatrifondens rådgivning kan kontaktes online eller på 39 25 25 25.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, kan du kontakte Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage i tidsrummet 11.00-04.00. Du er anonym og må gerne ringe flere gange. Det er også muligt at skrive eller chatte med Livslinjens rådgivere.