TV der bevæger dig

Far var fuld, så 12-årig søn kørte bilen

En hundepatrulje stoppede den 12-årige, som kørte rundt på stranden på Lakolk på Rømø. Farmand havde givet lov - det viste sig nemlig, at han var ret så beruset.

Man må gerne køre på stranden på Lakolk på Rømø, men ikke når man kun er 12 år.

Mandag eftermiddag stoppede en hundepatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi en 12-årig tysk dreng, der kørte rundt på Lakolk Strand på Rømø i familiens bil. Politiet var på rutinemæssig færdselskontrol på stranden, hvor man gerne må køre bil.

Drengen havde fået lov til at køre bilen af sin far, som sad ved siden af. Politiet udstedte en straksbøde på 2.500 kroner, som den tyske far betalte med det samme.

Det viste sig, han havde en promille på 2,0, så det er sikkert derfor, han bad sønnen køre bilen

Erik Lindholdt, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Efter hændelsen satte faderen sig ind bag rattet og begyndte at køre, og her fik politipatruljen, som standsede ham, mistanke om, at han var spirituspåvirket, og bad ham puste i et alkolmeter. 

- Det viste sig, han havde en promille på 2,0, så det er sikkert derfor, han bad sønnen køre bilen. Så nu er han også sigtet for spirituskørsel, og har fået taget en blodprøve, som skal bruges ved en retssag, fortæller vagtchef Erik Lindholdt ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Manden fik inddraget sit kørekort, og så skulle man tro, sagen sluttede her. Men nej. 

Da manden er tysk statsborger, skulle han betale et depositum på 7.500 kroner, så myndighederne er sikker på, han dukker op til den retssag, han bliver indkladt til i nærmeste fremtid.

Manden kan ikke betale de 7.500 kroner i depositum, så derfor har vi beslaglagt hans bil. På den måde er vi sikker på, han dukker op til retssagen her i Danmark

Erik Lindholdt, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Manden kan ikke betale de 7.500 kroner, så derfor har vi beslaglagt hans bil. På den måde er vi sikker på, han dukker op til retssagen her i Danmark. Hvis han finder pengene, så udleverer vi bilen - men ikke til ham, han må ikke køre i Danmark, slutter Erik Lindholdt.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk