Halvdelen af syd- og sønderjyske folketingspolitikere er blevet truet

En rundspørge, som TV SYD har foretaget blandt landsdelens folketingspolitikere, viser at halvdelen har modtaget trusler. Flere af dem er dødstrusler.

Tirsdag blev en 28-årig mand fra Haderslev varetægtsfængslet efter dødstrusler på Facebook mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

TV SYD har efterfølgende skrevet til alle 24 folketingsmedlemmer, der er valgt i TV SYDs sendeområde, for at undersøge omfanget af trusler blandt de folkevalgte. I mailen spørger vi politikerne i Folketinget om de har modtaget dødstrusler eller andre former for trusler samt om truslerne er blevet politianmeldt.

Det er voldsomt. Jeg tror ikke, at folk ved, hvor belastende det er.

Halvdelen af de 20 folketingspolitikere der har svaret, har modtaget trusler. Heraf har fem politikere modtaget deciderede dødstrusler.

Blandt dem er Dansk Folkepartis Karina Adsbøl. Hun fik en lang mail, hvor der blandt andet stod: ”Groft sagt - Du skal fucking dø!”. Hun meldte derfor den mandlige afsender til politiet.

- Det gjorde jeg, fordi jeg synes, han skulle have noget hjælp. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men det er ikke noget der ødelægger min hverdag. Jeg synes, at man skal snakke højt om det. Det er lidt træls, hvis man skal forvente at få trusler som folketingsmedlem, siger Karina Adsbøl (DF) til TV SYD.

Ministre er tilsyneladende mere udsatte. For fire ud af fem dødstrusler er rettet mod nuværende og tidligere ministre. Blandt dem er Venstres tidligere minister på flere poster, Eva Kjer Hansen. Hun har både modtaget almindelige trusler og dødstrusler.

hør, hvad Eva Kjer Hansen siger:

 

 

- Det er voldsomt. Jeg tror ikke, at folk ved, hvor belastende det er, siger Eva Kjer Hansen.

flere alvorlige trusler på nettet er begyndt at udløse politianmeldelser. Det fortæller Mads Kæmsgaard Eberholst,der forsker i sociale medier. Hør ham her:   

 

 

Herunder kan du se en oversigt over, hvem der har modtaget trusler.

Trusler mod syd- og sønderjyske folketingspolitikere