Venstre vil have indflydelse og går med i konstituering

Samtlige partier har nu indgået en konstitueringsaftale, hvilket betyder at formands-, næstformands- og udvalgsposterne i Kolding Kommune er fordelt mellem alle partier i det kommende byråd.

Venstre og Dansk Folkeparti har sagt ja tak til indgå i en aftale om konstitueringen i Kolding Kommune, selv om de på valgnatten blev holdt ude.

Hen over weekenden har der været ført forhandlinger. 

Resultatet af forhandlingerne er blevet, at partierne Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale venstre og Det Konservative Folkeparti har fordelt seks formandsposter imellem sig, og Venstre og Dansk Folkeparti har fordelt fem formandsposter imellem sig. 

Hertil kommer fordeling af en række bestyrelsesposter, råd og nævn.

- Vi har som langt den største gruppe i byrådet valgt at søge mest mulig indflydelse. Vi trækker derfor i arbejdstøjet i stedet for at stå udenfor og være fornærmede, siger Venstres spidskandidat Eva Kjer Hansen.

Hun fortæller til TV SYD, at hun forventer, at Venstre tirsdag har sat navne på partiets fire udvalgsformænd i det nye byråd.

Knud Erik Langhoff (K) glæder sig over bred aftale.
Knud Erik Langhoff (K) glæder sig over bred aftale.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Jeg er rigtig glad for, at Venstre og Dansk Folkeparti nu er gået ind i en samlet  konstitueringsaftale. Jeg har hele tiden talt for et bredt samarbejde i byrådet - og det ser jeg nu frem til, siger Knud Erik Langhoff, den kommende konservative borgmester.

Sådan fordeles udvalgene

  • SF får formandsposten i tre udvalg: Voksen-, unge-, social- og arbejdsmarkedsudvalget, natur-, miljø- og klimaudvalget og børne-, uddannelses- og familieudvalget.
  • Socialdemokratiet og De radikale får hver en enkelt formandspost for et af to nye strategiudvalg.
  • Venstre får formandsposten i fire udvalg. Det drejer sig om kulturudvalget, sundheds- og fritidsudvalget, plan-, bolig- og teknikudvalget og dertil kommer børne- og ungeudvalget.
  • Dansk Folkeparti får posten som formand for seniorudvalget, hvor Søren Rasmussen forbliver som formand.